Počistili bodo podmorsko preprogo

Društvo Naredi nekaj za naravo za to nedeljo ob 9. uri napoveduje štiriurno čistilno akcijo Počistimo podmorsko preprogo. Osredotočili se bodo na izolski mandrač, valobran in nekdanji carinski pomol, če pa jim bo uspelo, bodo prečesali tudi marino.

Miha Vivoda pravi, da so največ odpadkov potegnili na plan z vesli 
na supih.
Miha Vivoda pravi, da so največ odpadkov potegnili na plan z vesli na supih.  

IZOLA > Člani društva bodo odpadke pobirali s supov in s pomočjo vesel, pri tem jim bodo pomagali potapljači koprskega ribiško čolnarskega društva Porporella, člani Prostovoljnega gasilskega društva Izola in Službe za varovanje obalnega morja.

Kot pravi predsednik društva Miha Vivoda, so v petih letih, kar delujejo, zbrali več kot 50.000 kosov odpadkov iz istrskega obmorskega pasu in z rečnih obrežij Rižane, Ljubljanice, Krke oziroma obrežij blejskega in bohinjskega jezera. “Največ smo jih potegnili na plan prav z vesli in ne samo med čistilnimi akcijami, ker skrb za naravo vključujemo v naš vsakdan, tudi ko smo na sprehodu, izletu ali počitnicah,” pojasnjuje. Izolski mandrač so v preteklosti že očistili, zdaj ga bodo spet, ker je, kot opozarja, z odpadki zelo obremenjen.


Najbolj brano