Pobegi, Prade in Škofije dobijo krožišča

Koprska občina in direkcija za infrastrukturo, ki upravlja državne ceste, sta se dogovorila o delitvi stroškov za gradnjo treh krožišč, ki bodo voznikom zagotovila večjo varnost in lažje vključevanje v promet. Gre za manjše krožišče v Pobegih ter njegovi večji izvedbi v Pradah in na Škofijah.

V Pradah bo krožišče na  lokaciji zdajšnjega križišča Pobeške ceste 
in Ceste Ivana Starca. Foto: Nataša Hlaj
V Pradah bo krožišče na lokaciji zdajšnjega križišča Pobeške ceste in Ceste Ivana Starca. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Na nedavni seji je koprski občinski svet potrdil sporazume o sofinanciranju gradbenih posegov na treh lokacijah bodočih krožišč v občini, ki pa se nahajajo na območju državnih cest.

V Pobegih ga bodo zgradili na odcepu za Dekane in Frenkovo ulico, saj je pri vključevanju v promet ta predel izjemno nepregleden. Prek razpisa so dela zaupali podjetju CPK. Naložba je vredna 250.000 evrov, od katerih bo občina prispevala približno 75.000 evrov.

V Pradah gre za lokacijo zdajšnjega križišča Pobeške ceste in Ceste Ivana Starca v smeri proti Boninom. Za to naložbo so v občinskem proračunu zagotovili 111.000 evrov, v direkciji za infrastrukturo pa 263.000 evrov (skupaj je torej ureditev “težka” 375.000 evrov). Sočasno bodo na tem območju uredili še pločnik in del kolesarske poti. Pod gradnjo se je podpisalo podjetje GP Krk.

Na Škofijah bodo krožišče zgradili na območju državne ceste in priključka občinske ceste za Tinjan. V tem primeru gre za že dolgo izraženo potrebo prebivalcev Škofij za lažje vključevanje na državno cesto in zlasti večjo varnost v prometu, saj bo krožišče umirilo oziroma upočasnilo promet po glavni cesti. Pogodbo z izbranim izvajalcem naj bi sklenili v kratkem. Ocenjena vrednost naložbe je skoraj 350.000 evrov, od tega bo delež občine 141.000 evrov.

Sicer pa krožišče nestrpno čakajo tudi v Dekanih na območju zaselka Varda. V občini pojasnjujejo, da je projektna naloga izdelana in potrjena, direkcija za infrastrukturo pa pripravlja projektno dokumentacijo.


Najbolj brano