Sklepajo, da je bila vzrok za visoko koncentracijo bakterij dolgoletna usedlina

Zaradi nedavnih dogodkov na kopališču v Žusterni je Inšpektorat RS za okolje in prostor pregledal delovanje koprskega podjetja Marjetica. Inšpektor je preveril, kako poteka izvajanje obvezne občinske gospodarske javne službe odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske vode.

 Po zadnjih analizah v Marjetici sklepajo, da je bila dolgoletna 
usedlina  vzrok za  visoko koncentracijo bakterij na tem delu 
obale. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Po zadnjih analizah v Marjetici sklepajo, da je bila dolgoletna usedlina vzrok za visoko koncentracijo bakterij na tem delu obale. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Inšpektor je po pregledu potrdil, da Marjetica Koper odzivno in korektno izvaja koncesijo gospodarske javne službe, ter kot pripombo predlagal le dopolnitev nekaterih pravilnikov in uskladitev programa, so sporočili iz Marjetice.

Vodstvo se je zahvalilo zaposlenim, ki so konec minula tedna v dveh nočeh odstranili dolgoletno usedlino - nasip pred hudourniškim izlivom meteornih vod v morje. Po zadnjih analizah v Marjetici sklepajo, da je bil prav to vzrok za visoko koncentracijo bakterij na tem delu obale.

Marjetica Koper s septembrom uvaja redno mesečno koordinacijo s predstavniki krajevnih skupnosti. Zadnji primer dokazuje, kako uporabne in dobrodošle so ažurne informacije predstavnikov krajevnih skupnosti pri intervencijskih komunalnih posegih, so sporočili.


Najbolj brano