Koncert Na pomolu uspel tudi v premajhni dvorani

Sinočnji koncert Pihalnega orkestra Izola, naslovljen Na pomolu, je uspel, pa čeprav so ga bili - zaradi slabe vremenske napovedi - prisiljeni izpeljati v premajhni dvorani kulturnega doma in brez klimatske naprave, namesto na napovedanem carinskem pomolu.

Pihalni orkester z Rudijem Bučarjem ... Foto: Zdravko Primožič/FPA
Pihalni orkester z Rudijem Bučarjem ... Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Nastop je začel orkester s skladbo Faraonov U San Simonu in solo nastopom mladih tolkalcev, saj so denar, ki so ga orkestru podarili izolska podjetja in posamezniki, namenili prav za nakup paradnih tolkal (bas boben, mala bobna).

Sledila je 15-letna Lana Hrvatin, ki se je na ljubljanskem Konservatoriju za glasbo in balet začela učiti jazz petja, doslej pa je bila učenka Lee Sirk. Že ob uvodnih taktih pesmi Svet je lep in kristalno čistim, zrelim, glasom je občinstvu prirasla k srcu. Sledil je “debitant” Drago Mislej-Mef. Debitant zato, ker je prej dobil Ježkovo nagrado, kot je imel priložnost zapeti in zaigrati s pihalnim orkestrom, se je pošalila voditeljica, novinarka Radia Koper, Nataša Benčič. Ko je brez orkestrske spremljave zapel skladbo Ukradli so nam mesto, skupaj s kitaristom Markom Tomičem, pa je bil slišati kot nekakšen izolski Knopfler.

Izjemen glas Marine Mårtensson je najbolj prišel do izraza v prirejeni pesmi Songbird, ko je sama še zaigrala na kitaro, glas Enza Hrovatina pa v prav tako prirejeni Aleluja, v kateri je tudi sam imel v rokah kitaro, čeprav je obiskovalce najbolj navdušil s skladbo Solinar. Rudi Bučar je s Šaltinko samo še stopnjeval razgreto ozračje in občinstvo spravil na noge.

Zadnjo besedo, pravzaprav melodijo, je spet imel pihalni orkester s solo vložkom tolkalcev. Predstavili so Bučarjevo Sen znala jes.

Na koncertu, ki ga je pomagal izpeljati Lions club Izola (deluje od leta 2012), so zbrali 1200 evrov prostovoljnih prispevkov. Pihalni orkester jih je podaril izolski družini, ki je v nedavnem požaru izgubila vse, kar je imela. Dirigent Mirko Orlač pa je obljubil, da bodo v bližnji prihodnosti koncert Na pomolu resnično izpeljali na carinskem pomolu.


Najbolj brano