Parkiranje za tržnico in na trgu Brolo bo znova plačljivo

Koprska občina bo na pobudo krajanov in prebivalcev mestnega jedra s ponedeljkom, 18. januarja, znova uvedla plačljiv režim parkiranja na trgu Brolu in za tržnico (za zapornicami). Na ta način želijo tudi v času brezplačnega parkiranja občanom in drugim uporabnikom zagotoviti nemoten in neposreden dostop do storitev v središču mesta.

Parkiranje za koprsko tržnico bo znova plačljivo. Foto: Ilona Dolenc
Parkiranje za koprsko tržnico bo znova plačljivo. Foto: Ilona Dolenc

KOPER > Občina je odločitev za spremembo režima na dveh najbolj obiskanih parkiriščih sprejela na željo krajanov in drugih uporabnikov, ki so v zadnjih mesecih večkrat izpostavili potrebo po kratkotrajnem parkiranju. Od uvedbe brezplačnega parkiranja se je pogosto dogajalo, da so bila parkirna mesta na teh parkiriščih zasedena tudi po več dni, uporabniki različnih storitev v neposredni bližini pa so morali svoja vozila parkirati na bolj oddaljenih parkiriščih.

Nov režim je prilagojen potrebam uporabnikov, saj prva ura parkiranja ostaja brezplačna, medtem ko je treba za vsako naslednjo uro odšteti en evro. Na trgu Brolo bodo parkiranje zaračunavali med delavniki, od 6. do 19. ure, za tržnico (za zapornicami) pa 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Sicer pa ostaja parkiranje na vseh drugih javnih parkiriščih, ki jih upravlja Marjetica Koper, z izjemo Vergerijevega trga, do nadaljnjega brezplačno za vse uporabnike, so sporočili z občine.

Ob tem opozarjajo, da brezplačno parkiranje še ne pomeni, da lahko uporabniki svoja vozila parkirajo izven zarisanih parkirnih mest. To velja zlasti za kratkotrajna parkirna mesta na trgu Brolu in drugih parkiriščih, ki so namenjena dostavi in parkiranju do 15 minut. Občinsko redarstvo bo na terenu še naprej izvajalo nadzor in morebitne kršitelje kaznovalo, so dodali.


Najbolj brano