Na makadamu nič več en evro za ves dan

Kombinacija začetka kopalne sezone in povečanega obiska ob koncih tedna se je v Kopru odrazila v navalu na mestna parkirišča. V občini so se zato odločili, da bodo do konca poletja na nekaterih parkiriščih spremenili režim. Parkiranje bo dražje na makadamu za tržnico, medtem ko so podaljšali obratovalni čas na najbolj obremenjenih parkiriščih.

Vsa tri parkirišča za tržnico so plačljiva 24 ur na dan, vse dni v 
tednu.
Vsa tri parkirišča za tržnico so plačljiva 24 ur na dan, vse dni v tednu. 

KOPER > Prilagojen režim so vzpostavili na parkirišču na Trgu Brolo, na Vergerijevem trgu, ob Olimpijskem bazenu, pri Zelenem parku, ob severni obvoznici, za poslovnim objektom Barka, za Rotundo, ob Ankaranski cesti in na Ukmarjevem trgu. Na teh parkiriščih je po novem treba parkiranje plačati vse dni v tednu, od 6. do 19. ure.

Cene parkiranja na teh parkiriščih ostajajo nespremenjene. Na Trgu Brolo in Vergerijevem trgu je za vsako uro parkiranja treba odšteti en evro, na preostalih parkiriščih pa je cena prve ure 50 centov, vsaka naslednja pa stane en evro.

Pred bazenom nič več z abonmajem

Na parkirišču ob Olimpijskem bazenu Koper ni več mogoče parkirati s splošnim abonmajem. V občini utemeljujejo, da je bil ukrep nujen, zato da lahko obiskovalcem bazena in uporabnikom storitev v bližini omogočijo kratkotrajno parkiranje in lažji dostop do opravkov.

Sicer pa so obratovalni čas podaljšali tudi na parkiriščih ob mandraču v Semedeli in za Slavnikom, kjer je po novem za parkiranje treba plačati vse dni v tednu, med 6. in 17. uro. Prva ura parkiranja ostaja brezplačna, za vsako naslednjo je treba odšteti en evro.

Pri tržnici parkirnina 24 ur vse dni

Prilagojen režim parkiranja velja tudi na vseh treh parkiriščih za tržnico, ki so plačljivi 24 ur na dan, vse dni v tednu. Na gramoznem delu parkirišča ne bo več mogoče plačati en evro za celodnevno parkiranje. Na makadamu in na asfaltiranem delu izven zapornic je treba za prvo ura parkiranja plačati 50 centov, vsaka naslednja pa stane en evro. Na obeh parkiriščih bo še naprej mogoče parkirati s splošnim abonmajem.

Nespremenjen ostaja cenik na parkirišču za tržnico znotraj zapornic, ki pa bodo po novem zaprte vse dni v tednu 24 ur. Tam je prva ura parkiranja brezplačna, vsaka naslednja pa stane en evro.

Podražitev za avtodome
Za dnevno parkiranje na parkirišču za avtodome na Kolodvorski cesti pri glavni avtobusni in železniški postaji je po novem treba odšteti 20 evrov (prej 10 evrov).

Na parkiriščih ob obeh stadionih (nogometnem in atletskem) je parkiranje še naprej plačljivo le ob delavnikih, med 6. in 15. uro. Za prvo uro je treba odšteti 50 centov, vsaka naslednjo ura stane en evro, parkirati pa je možno tudi s splošnim abonmajem.

V finančno-računovodski službi Marjetice Koper včeraj niso vedeli, koliko denarja se vsako leto prelije v njihovo blagajno z upravljanjem parkirišč. Da težko predvidijo, kolikšen bo znesek vplačanih parkirnin ob koncih tedna, pa odgovarjajo na vprašanje, kolikšen zaslužek si obetajo od parkirnih novosti.


Najbolj brano