Okužba z novim koronavirusom tudi v Valdoltri

Kljub izvajanju vseh priporočenih epidemioloških ukrepov je danes prišlo do vdora novega koronavirusa tudi na bolniškem oddelku Ortopedske bolnišnice Valdoltra. Pozitiven test so potrdili pri bolniku, pri katerem ob sprejemu ni bilo vidnih znakov okužbe, so sporočili iz bolnišnice.

Kljub izvajanju vseh priporočenih epidemioloških ukrepov je 
danes prišlo do vdora novega koronavirusa tudi na bolniškem 
oddelku Ortopedske bolnišnice Valdoltra. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Kljub izvajanju vseh priporočenih epidemioloških ukrepov je danes prišlo do vdora novega koronavirusa tudi na bolniškem oddelku Ortopedske bolnišnice Valdoltra. Foto: Zdravko Primožič/FPA

ANKARAN > V bolnišnici, skladno s sprejetimi protokoli, izvajajo vse potrebne ukrepe za zajezitev prenosa in širjenja okužbe. Dogodek bo sicer imel predvidoma manjši vpliv na izvajanje programov, so ocenili v Valdoltri.

Ob opaznem povečanju števila okužb po celi državi v zadnjih dneh je vse več primerov pozitivnih tudi v zdravstveni ustanovah. Po zadnjih podatkih, ki jih je danes navedel vodja oddelka in intenzivno terapijo na infekcijski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Matjaž Jereb, je samo v kliničnem centru okuženih več kot 100 zdravstvenih delavcev, kar je sicer glede na število zaposlenih podoben odstotek kot v populaciji.


Najbolj brano