Oddelek za mlade bralce s stajico za dojenčke

V teden otroka se je aktivno vključila tudi Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper. Na oddelku za mlade bralce v Verdijevi ulici danes namreč predstavljajo stajico za dojenčke.

Tina Škrokov, vodja oddelka za mlade bralce koprske knjižnice, ob 
stajici za dojenčke, polni knjig za dojenčke.  Foto: Alenka Penjak
Tina Škrokov, vodja oddelka za mlade bralce koprske knjižnice, ob stajici za dojenčke, polni knjig za dojenčke.  Foto: Alenka Penjak

KOPER > “S stajico za dojenčke želimo spodbujati branje v zgodnjem obdobju otrokovega razvoja in razvijati družinsko pismenost. Stajica je varen prostor, v katerem se bo dojenček lahko seznanil s prvimi knjigami za dojenčke. Branje dojenčku pomaga sestaviti besedni zaklad, spodbudi domišljijo in izboljša komunikacijske sposobnosti. Več kot se z otrokom pogovarjamo, bolje je za njihovo rast in razvoj,” v popotnico stajici za dojenčke pravi vodja oddelka za mlade bralce Tina Škrokov. Poleg igrač bodo v stajici za dojenčke tudi prve igralne knjige iz blaga in drugih mehkih (pralnih) materialov.

V petek bo Teden otroka “začinila” še pravljično obarvana Kuharska delavnico z Emilijo Pavlič, v avli oddelka za mlade bralce pa bo tudi razstava, ki so jo skupaj z vzgojiteljicami pripravili otroci Vrtca Koper in bo na ogled do 31. oktobra.

Sodelovalo je pet enot: Kekec, Ribica, Čebelica, Žogica in Vanganel-Pikapolonica. Otroci so spoznavali in okušali tradicionalne jedi, listali stare kuharske knjige, se prek kuhinjskih pripomočkov seznanjali z istrskim narečnim jezikom in prisluhnili številnim zgodbam, deklamacijam ter izštevankam.


Najbolj brano