Od kod UP denar za odvetnike?

Skoraj 650.000 evrov je Univerza na Primorskem (UP) od decembra 2009 do danes plačala odvetniku Velimirju Cugmasu. Na ministrstvu za izobraževanje niso zadovoljni s pojasnili UP o tem, od kod denar. Prepričani so, da ustanova za odvetnike ne bi smela namenjati sredstev, ki jih od države dobiva za študijsko ...

Rektor UP Dragan Marušič Foto: Zdravko Primožič/FPA
Rektor UP Dragan Marušič Foto: Zdravko Primožič/FPA

LJUBLJANA, KOPER > Da bo od UP zahtevala pojasnila o tem, s čim plačuje svoje sodne stroške v delovnopravnih in drugih sporih, je napovedala ...

Komentar novinarja

Vesna Humar

Kaj če minister odstavi rektorja?

Na ministrstvu za izobraževanje niso odgovorili na naše vprašanje, kako bodo ukrepali in kaj sploh lahko naredijo, če revizija, s katero bodo preverjali poslovanje Univerze na Primorskem, pokaže resne nepravilnosti. Ker je, kot pravijo, vsakršno vprašanje o reviziji, ki jo morajo šele odrediti, preuranjeno. Zoper rektorja Dragana Marušiča se je v preteklih letih nabralo veliko očitkov. Nekateri so ostali pri namigih, celo anonimnih, drugi so bili potrjeni s pravnomočnimi odločitvami sodišč....

Preberi več

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR 0,99 EUR

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom in A1. Po vnosu mobilne številke, boste na mobilni telefon prejeli SMS sporočilo, ki ga morate potrditi s ključno besedo "DA" (velike tiskane črke). Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

 
Za urejanje nastavitev zasebnosti ali brisanje nakupov kliknite tukaj!

* Akcijska cena 0,99 EUR velja do 31. 5. 2019.

* Dostop s SMS kodo je mogoč samo na spletni strani primorske.si. V mobilni aplikaciji Primorske novice prijava s kodo zaenkrat še ni mogoča. Ne vključuje PDF.

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

 
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 22% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano