Občinski svetniki za nakup v Luciji

Čeprav se je na včerajšnji izredni seji zbralo zgolj 16 od 25 občinskih svetnikov, so bili še vedno sklepčni in so s 15 glasovi za potrdili namero občine, da se udeleži sredine javne dražbe parcel v Luciji.

Jutri bo občina uveljavljala predkupno pravico za 4440 kvadratnih 
metrov stavbnega zemljišča v obrtni coni v Luciji.
Jutri bo občina uveljavljala predkupno pravico za 4440 kvadratnih metrov stavbnega zemljišča v obrtni coni v Luciji.  

PIRAN > Občina bo torej v sredo uveljavila predkupno pravico in poskusila kupiti 4440 kvadratnih metrov velik sklop enajstih nepozidanih stavbnih zemljišč v obrtni coni v Luciji. Zemljišča prodaja Rudolf Hramec, stečajni upravitelj družbe Primorje - v stečaju. Danes poteče rok, ko morajo zainteresirani vplačati 22.397 evrov varščine, izklicna cena za sklop parcel pa znaša 447.930 evrov. Do katere vsote bo občina dražila parcele, seveda ni znano, kot tudi ne, ali bo pri tem uspešna.

Občina je za nakup zainteresirana, ker na tem območju vidi priložnost za nastanek sodobnega centra, ki bi bil namenjen izvajanju komunalnih in servisnih dejavnosti Javnega podjetja Okolje Piran.

Obstoječi prostori Okolja na Fornačah namreč niso več primerni za varno opravljanje dela. S selitvijo delavcev in tudi delovnih pripomočkov Okolja Piran v obrtno cono v Lucijo bi se prostori na Fornačah sprostili, občina pa bi jih namenila drugim mestotvornim funkcijam ter bi ne nazadnje pridobila okoli 50 dodatnih parkirnih prostorov za potrebe prebivalcev.

V Luciji bi Okolje uredilo tudi center ponovne uporabe z delavnico za popravilo in vnovično uporabo predmetov ter zeleno trgovino.


Najbolj brano