Občina nad nemarneže z globami do 2000 evrov

Nemarneži so več mesecev brez dovoljenj na občinskem zemljišču pri nekdanjem rudniku v Sečovljah odlagali raznovrstne odpadke. V piranski občinski upravi so poskrbeli za čiščenje črnega odlagališča in napovedali, da bodo poslej strožje ukrepali. Kršiteljem grozijo z globami v višini od 200 do 2000 evrov.

S črnega odlagališča pri nekdanjem rudniku v Sečovljah so 
odpeljali so približno 800 kubičnih metrov gradbenih in komunalnih odpadkov ter  zelenega reza.
S črnega odlagališča pri nekdanjem rudniku v Sečovljah so odpeljali so približno 800 kubičnih metrov gradbenih in komunalnih odpadkov ter zelenega reza.  

SEČOVLJE > V piranski občinski upravi poudarjajo, da so kljub večkratnim pozivom pristojnih služb nekateri posamezniki brez dovoljenj na občinskem zemljišču ob vstopu v Sečovlje več mesecev neupravičeno odlagali gradbene, komunalne in kosovne odpadke ter zeleni rez. Kupi odpadkov so bili na očeh občanom, gostom letališča in tranzitnim potnikom iz Hrvaške ali na Hrvaško.

Delavci podjetja CPK so prejšnji teden očistili črno odlagališče. Odpeljali so približno 600 kubičnih metrov gradbenih in komunalnih odpadkov ter okoli 200 kubičnih metrov zelenega reza. Toda ob koncu tedna so nevestneži tam ponovno odložili zeleni rez, večinoma iz oljčnikov.

V občinski upravi opozarjajo, da takšnega početja nikakor ne bodo dopuščali. Napovedujejo, da bodo poostrili nadzor in proti kršiteljem ukrepali skladno z občinskim odlokom o ravnanju s komunalnimi odpadki. Ta za tovrstne kršitve določa globe v višini od 200 do 2000 evrov.


Najbolj brano