Novih 49.500 evrov od vin za izolsko pediatrijo

V kristalni dvorani hotela Kempinski Palace v Portorožu so danes pripravili že 22. dobrodelno licitacijo 225-litrskih francoskih sodčkov vin iz kleti Vinakoper.

V  kristalni dvorani hotela Kempinski Palace v Portorožu so danes 
pripravili že 22. dobrodelno licitacijo 225-litrskih francoskih 
sodčkov vin iz kleti Vinakoper. Foto: Tomaž Primožič/FPA Foto: Tomaž Primožič/FPA
V kristalni dvorani hotela Kempinski Palace v Portorožu so danes pripravili že 22. dobrodelno licitacijo 225-litrskih francoskih sodčkov vin iz kleti Vinakoper. Foto: Tomaž Primožič/FPA Foto: Tomaž Primožič/FPA

PORTOROŽ > Gre za akcijo za pediatrijo Splošne bolnišnice Izola, v kateri sodelujejo največja istrska klet in njihovi kupci, ki jih je na licitaciji, kot je z zadovoljstvom poudaril direktor Vinakopra Borut Fakin, vsako leto več. Prireditve se je udeležil tudi minister za kmetijstvo Jože Podgoršek. Za pediatrijo SBI Izola gre denar nad izklicnimi cenami, danes so bile te 14 do 16 evrov na liter vina. Doslej je bilo za donacije zbranih že več kot 400.000 evrov. Nazadnje so, je povedala pediatrinja Irena Cetin Lovšin, kupili prepotreben ultrazvok, naslednji nakup pa bodo, jo je dopolnila predstojnica oddelka Irena Stepišnik, sodobne posteljice za novorojenčke. V licitaciji, ki jo je vodil Mitja Meršol, je bilo 13 vin, štiri bela in devet rdečih, dve sta bili letnika 2020, ko dražbe ni bilo. Pediatrinji sta danes prevzeli ček za 16.425 evrov, kolikor se je nateklo od prodaj v minulem obdobju, od današnje licitacije pa si otroški oddelek lahko obeta kar blizu 50.000 evrov!

Foto: Tomaž Primožič/FPA

Največ, 42 evrov za liter, so iztržili za malvazijo letošnjega letnika ter za merlot in rdečo zvrst letnika 2020. Več v 7. valu v petkovi številki PN.


Najbolj brano