Novembra javna dražba nepremičnin v Kopru

Koprska občina bo izvedla novo javno dražbo nepremičnin, na kateri bo iskala kupce za 21 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov v skupni vrednosti 1.237.843,40 evra. Rok za vplačilo varščin je 29. oktobra, javna dražba bo v prostorih Mestne občine Koper 5. novembra, ob 10. uri zjutraj.

Naprodaj bosta tudi dve večji stanovanjski enoti v zgornji etaži 
objekta na naslovu Istrska cesta 13, v katerem deluje veterinarska 
ambulanta Koper. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Naprodaj bosta tudi dve večji stanovanjski enoti v zgornji etaži objekta na naslovu Istrska cesta 13, v katerem deluje veterinarska ambulanta Koper. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Med nepremičninami, ki bodo naprodaj, je dotrajana 182 kvadratnih metrov velika stanovanjska stavba na naslovu Ilirija 22 v Bertokih. Za hišo potrebno prenove, želi občina iztržiti vsaj 61.832 evrov. Naprodaj bosta tudi dve večji stanovanjski enoti v zgornji etaži objekta na naslovu Istrska cesta 13, v katerem deluje veterinarska ambulanta Koper. Stanovanji v velikosti 145,3 in 132,2 kvadratna metra sta potrebni temeljite prenove, prodajata pa se v paketu po izklicni ceni 177.834 evrov.

Občina je na tokratno dražbo nepremičnin umestila tudi 695 kvadratnih metrov veliko parcelo ob šoli v Marezigah s pogledom na Koprski zaliv, katere izklicna cena znaša 92.046 evrov, in 2.703 kvadratne metre velik sklop zemljišč v neposredni bližini, za katere si občina nadeja, da bi iztržila vsaj 238.295 evrov. Poleg tega koprska občina išče kupce za tri sklope večjih zemljišč na območju Zgornjih Škofij z razgledom na morje, katerih izklicna cena znaša od 81.808 do 88.762 evrov in najboljšega ponudnika za gradbeni parceli na Grinjanu, velikosti 1302 kvadratnih metrov, za katere bo treba odšteti vsaj 83.601 evro.

Celoten seznam nepremičnin, ki jih bo občina prodajala na javni dražbi, si lahko pogledate na povezavi: https://www.koper.si/sl/tenders/javna-drazba-za-prodajo-nepremicnin-v-lasti-mok/

V izklicnih cenah nista všteta davek na dodano vrednost oziroma davek na promet nepremičnin.


Najbolj brano