Nove sanitarije čez dva tedna

Potem ko je v začetku novembra lani zagorelo razkužilo v montažnih sanitarijah ob obalni cesti med Koprom in Izolo, je bil zabojnik ob požaru tako poškodovan, da so ga morali odstraniti.

V koprski občini zagotavljajo, da bodo v roku dveh tednov 
namestili nov sanitarni zabojnik. Prejšnjega je poškodoval požar v 
začetku novembra lani. Foto: Nataša Hlaj
V koprski občini zagotavljajo, da bodo v roku dveh tednov namestili nov sanitarni zabojnik. Prejšnjega je poškodoval požar v začetku novembra lani. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > V koprski občini zagotavljajo, da bodo nove sanitarije postavili v roku dveh tednov. “Posledice epidemije koronavirusa so občutili tudi dobavitelji, zato se je rok nekoliko podaljšal,” pojasnjujejo. Koprska občina je glavna dela na obalni cesti sklenila že pred leti. Med drugim so postavili sanitarni zabojnik, prhe in pitnike, ločili so površine za kolesarje, pešce in kopalce. Pred tremi leti so namestili še 24 novih luči z LED svetili. Za zagotovitev večje varnosti za pešce so prehode opremili z utripalnimi lučmi in nabavili sedem kamer ter tako na celotnem območju vzpostavila videonadzor. Letos novih naložb ne predvidevajo, bodo pa to območje v prihodnjih letih urejali skupaj z izolsko občino, v prvi vrsti varnejše in udobnejše dostope do morja.


Najbolj brano