Nosilec liste Dobra država v Kopru o prometni infrastrukturi kot plenu strank

Nosilec liste Dobra država za evropske volitve Peter Golob je danes obiskal istrske občine. Med problemi regije je izpostavil prometno infrastrukturo, za projekt drugega tira pa je ocenil, da je ta postal plen vladajočih strank, a ga je treba vseeno čim prej izpeljati.

Nosilec liste Dobra država za evropske volitve Peter Golob je danes 
obiskal istrske občine. Foto: Vir: FB Dobra država
Nosilec liste Dobra država za evropske volitve Peter Golob je danes obiskal istrske občine. Foto: Vir: FB Dobra država

KOPER > Stik z lokalnim prebivalstvom je za kandidate Dobre države zelo pomemben, saj tako spoznavajo težave prebivalstva in načine, kako bi jim lahko pomagali tudi v Bruslju, je ob zaključku obiska v Kopru za STA povedal Golob.

Kot enega večjih problemov regije je izpostavil prometno infrastrukturo in se zavzel za to, da bi država poskrbela za razbremenitev cestnega prometa in njegovo preusmeritev v čim večji meri na železnice.

Za projekt drugega železniškega tira med Divačo in Koprom je Golob ocenil, da je podobno kot ostali večji infrastrukturni projekt postal "plen vladajočih strank". Kljub temu pa je prepričan, da je projekt treba čim prej izpeljati, saj bi sicer lahko ogrozili razvoj Luke Koper in tudi države. Kitajska je namreč že sklenila pogodbe o sodelovanju s sosednjimi pristanišči "in če se ne bomo mi tukaj malo podvizali, se zna zgoditi, da bo Koper izvisel".

Nad samo predvolilno kampanjo so v Dobri državi sicer razočarani, saj opažajo, "da imamo zelo močno blokado dostopa do medijev". To je nosilec liste pripisal rdeči niti njihovega programa - boju proti korupciji. Kljub temu pričakuje, da bodo volilci prek spleta spoznali njihov program in za katere stvari se zavzemajo.

Vsekakor Golob pričakuje, da bodo državljani bolj aktivni, "ker vidimo, kam nas je današnja pasivnost pripeljala".


Najbolj brano