Nakupovanje v “obogateni resničnosti”

Izolsko podjetje Dinit Card Services je po desetih letih eno najhitreje rastočih podjetij s področja finančne tehnologije v regiji, so povedali ob jubileju in ob tem prikazali nakup v tako imenovani “obogateni resničnosti”.

Prikaz nakupa v tako imenovani “obogateni resničnosti”.
Prikaz nakupa v tako imenovani “obogateni resničnosti”. 

IZOLA > Izolsko podjetje Dinit Card Services letos praznuje deseto obletnico obstoja. Njegova primarna dejavnost je procesiranje kartic in plačil, proučujejo pa tudi spletna komunikacijska orodja in možnosti obdelave plačil v okoljih obogatene, mešane in navidezne resničnosti. Podjetje ima skoraj 70 zaposlenih, od leta 2015 je v lasti Cornèr Bank. Dinit Card Services več kot 80 odstotkov od skoraj pet milijonov evrov letnih prihodkov ustvari na tujih trgih.

Na današnji novinarski konferenci je generalni direktor družbe Primož Patru predstavil zgodovino podjetja in vizijo za v prihodnje. Dinit Card Services načrtuje rast števila zaposlenih in nadaljnja vlaganja v lokalno okolje v obliki partnerstva z akademskimi institucijami in dejavnosti na področju družbene odgovornosti. Podjetje procesira več kot 400.000 prodajnih mest in razvija produkte tako v segmentu POS-terminalov kot bankomatov in spletne trgovine. V podjetju so prikazali tudi nakup virtualnih dobrin z uporabo očal za “obogateno resničnost” Microsoft HoloLens in mobilnega telefona. “Zdaj se srečujemo z izzivi, kako kartično poslovanje zagotoviti v virtualnih okoljih, v našem razvojnem laboratoriju smo, denimo, razvili svojega pogovornega bota, raziskujemo tudi možnosti obdelave plačil, ki nam jih nudijo druga okolja. Da bomo pripravljeni, ko bodo trgovci, ki bodo v prihodnosti, po mojem mnenju, pobudniki razvoja na tem področju, začeli povpraševati,” je povedal Patru.


Najbolj brano