Najboljše so štorte s kmetije Klodičevih iz Izole

S četrtim Festivalom namiznih oljk so v soboto v dvorani sv. Frančiška v Kopru sklenili praznovanje Svetovnega dneva oljk.

 Foto: Jaka Jeraša
Foto: Jaka Jeraša

KOPER > Na povsem zasedeni delavnici Kaj bi morali vedeti o namiznih oljkah je dr. Vasilij Valenčič predstavil pridelavo namiznih oljk in pasti pri njej, sledilo je zanimivo predavanje Laure Turri (Olio Garda DOP). Na večerni svečanosti je dr. Rado Pišot, direktor ZRS Koper, kot optimistično napoved za prihodnost ocenil pismo vseh istrskih poslancev in županov s pobudo za ureditev prostorske stiske oljkarskega laboratoriju po požaru v Livadah. Pod vodstvom dr. Vasilija Valenčiča so degustatorji ocenili 35 vzorcev, ki jih je oddalo 19 pridelovalcev. Za inovativnost v pridelavi je posebno priznanje dobil Kristjan Božič iz Jagodja za oljke, namočene v žganju, vicešampionska naslova sta prejela Janko Bočaj iz Trušk za ascolane z začimbami v olju in Ivan Zadel iz Jagodja za štorte v olju, šampionskega pa Mirjana Klodič iz Izole za štorte v olju.


Najbolj brano