“Naj bo Lukovo dejanje vsem v vzor”

“Luka se je oglasil!” so danes sporočili iz Krajinskega parka Strunjan, kjer so v začetku tedna z javnostjo delili presenečenje, ki jih je pričakalo v pisemski pošiljki iz Ljubljane, ter v želji, da bi se mu zahvalili, sprožili iskanje pošiljatelja.

Kamenček bodo ob Lukovem obisku na njegovo željo skupaj 
odnesli tja, kjer ga je našel. Foto: Krajinski park Strunjan
Kamenček bodo ob Lukovem obisku na njegovo željo skupaj odnesli tja, kjer ga je našel. Foto: Krajinski park Strunjan

STRUNJAN > Kot smo poročali, so v ponedeljek v Krajinskem parku Strunjan prejeli kuverto, v kateri je bil majhen, komaj tri centimetre velik kamenček, ob njem pa sporočilo Luke iz Ljubljane, ki je napisal: “Spoštovani, pošiljam vam kamenček, ki sem ga ponesreči odnesel iz obale pri Klifu.”

Objava lepe geste, ki ni navdušila le zaposlenih v parku, temveč tudi številne uporabnike družbenih omrežij, je zakrožila po spletu in dosegla tudi pošiljatelja pisma. “Danes se nam je oglasil Luka. Obiskuje Biotehniški srednješolski izobraževalni center v Ljubljani, kjer se šola za naravovarstvenega tehnika. V šoli njegovo ljubezen do naše naravne dediščine in varstva okolja še dodatno bogatijo s svojim modernim pristopom. Kamenček je pomotoma odnesel iz Krajinskega parka Strunjan ob zavzetem delu na strokovni šolski ekskurziji,” so zapisali na facebook profilu Krajinskega parka Strunjan.

Dodali so, da bodo spoštovali Lukovo prošnjo, naj javno ne razkrijejo njegovih osebnih podatkov, se pa že veselijo njegovega ponovnega obiska v parku, ko bodo na njegovo željo kamenček odnesli tja, kjer ga je našel, za izjemno gesto pa ga bodo nagradili, kakor so obljubili. Pri čemer se zahvaljujejo tudi posameznikom, ki se ponudili, da bi Luki tudi sami nekaj malega podarili. “Naj nam bodo Lukovo dejanje ter napori mnogih posameznikov, ki svoj čas posvečajo ohranjanju narave, ter trud, ki ga razne organizacije vlagajo v vzgojo in osveščanje najmlajših, vsem v vzor. Luki pa hvala, ker nas je utrdil v prepričanju, da lahko skupaj stvari obrnemo na bolje,” so še zapisali.


Najbolj brano