Na zabojnik za zeleni rez je treba čakati

Vreme je bilo v minulih dneh kot nalašč za delo na vrtu, njivi in okoli hiše, kar se pozna tudi pri naročilih zabojnikov za zeleni rez, ugotavljajo v izolski Komunali. Zaradi velikega povpraševanja je nanje treba čakati do dva tedna.

Zaradi velikega povpraševanja je na zabojnike za zeleni rez v Izoli 
treba čakati do dva tedna. Foto: Komunala Izola
Zaradi velikega povpraševanja je na zabojnike za zeleni rez v Izoli treba čakati do dva tedna. Foto: Komunala Izola

IZOLA > Ugodno vreme nudi idealno priložnost za urejanje vrtov in okolice hiš, kar se pozna tudi pri povečanem obsegu naročil zabojnikov za zeleni rez, velikih pet kubičnih metrov, in posledično pri daljših čakalnih dobah za njihovo dostavo.

V Komunali opažajo, da uporabniki večje količine zelenega reza oziroma veje odlagajo v in ob zabojnike za biološke odpadke. “S tem jih neustrezno zapolnijo in povzročajo nejevoljo pri ostalih uporabnikih, ki zaradi prenapolnjenosti zabojnikov ne morejo pravilno odlagati kuhinjskih bioloških odpadkov. Ne nazadnje pa nepravilno odlaganje odpadkov kvari tudi videz okolja, v katerem živimo,” ugotavljajo v Komunali Izola.

Kot pravijo, večje količine zelenega reza sodijo v zabojnik za zeleni rez, velik pet kubičnih metrov. Vsaka fizična oseba, ki plačuje storitev ravnanja z odpadki v občini Izola, ga lahko enkrat v letu 2018 naroči brezplačno. Manjše količine zelenega reza, do tri kubične metre, brezplačno prevzamejo z manjšim vozilom. Brezplačna dostava zelenega reza (ob predložitvi zadnjega odrezka potrdila o plačilu) pa je na Zbirnem centru mogoča skozi celo leto.


Najbolj brano