Malenićeva razrešitev v domeni nadzornega sveta koprskega stanovanjskega sklada

Prah okoli direktorja koprskega javnega stanovanjskega sklada Gorana Malenića in odvzema vozniškega dovoljenja zaradi vožnje pod vplivom alkohola se še ni polegel. Danes je na spletu zakrožil še posnetek, na katerem Malenić ob spremljavi Merlinove pesmi Moj je život Švicarska pleše na mizi s steklenico penine v roki. Koprski župan Aleš Bržan je danes dejal, da Malenić ne uživa več njegovega zaupanja ter večkrat poudaril, da je razrešitev v domeni nadzornega sveta koprskega stanovanjskega sklada.

 Foto: Nataša Čepar
Foto: Nataša Čepar

KOPER > “Vse, kar delajo, je odgovor na obisk prvega županovega svetovalca Roberta Šuca pri meni doma in njegovo izsiljevanje pred družino. Vse bom dal ven ob pravem času,” pravi direktor koprskega javnega stanovanjskega sklada dejal Goran Malenić.

Poklicali smo tudi Šuca, ki je dejal, da ne bo komentiral omenjene izjave.

Ob 14. uri pa je koprski župan Aleš Bržan na sedežu občine takole komentiral dogajanje okoli Malenića: “Konec tedna me je moj svetovalec Robert Šuc obvestil, da se je dobil z Malenićem in ga vprašal, če namerava odstopiti. Informacija, ki sem jo dobil, je bila, da bo to storil do ponedeljka do 10. ure,” je povedal in nadaljeval, da se mu v ponedeljek ni oglasil na telefon, od medijev pa je nato izvedel, da ne namerava odstopiti.

“Na podlagi vseh stvari, ki jih je Malenić počel v zadnjih dneh in videa, ki je zakrožil po spletu, njegovih besed ne jemljem več resno,” je dejal župan. Dodal je, da Malenić ne uživa več njegovega zaupanja in “verjetno tudi zaupanja nadzornega sveta koprskega stanovanjskega sklada.” O tem, ali je Malenić primeren za vodenje sklada, je v prostojnosti nadzornega sveta koprskega stanovanjskega sklada, je večkrat poudaril.

Prva nadzornica sklada Mojca Hilj Trivič je pojasnila, da zaupanje nadzornikov v direktorja ne more biti vezano na zadnje dogajanje. “Bolj nas skrbi delovanje sklada,” je poudarila in dodala, da se bodo člani nadzornega sveta danes sicer sestali v zvezi z ravnanjem Malenića in ga tudi pozvali, da se opredeli do županovega poziva.

Spomnimo, dobra dva meseca po nespametnem dejanju koprskega podžupana Patrika Peroše se je v hlape alkohola pred vožnjo ujel še direktor koprskega stanovanjskega sklada Goran Malenić. Policisti so ga ustavili pod Šmarjami, napihal je 1,2 promila. Malenić dejanje obžaluje, koprski župan pa pričakuje, da bo storil enako kot Peroša, smo poročali v soboto.


Najbolj brano