Na promenadi bodo popravili razpoke

Prihodnji teden se bo portoroška promenada spremenila v delovišče. Javno podjetje Okolje Piran se je odločilo, da bo tik pred zdajci izkoristilo garancijski rok, sanacijska dela pa bosta v soglasju z banko Nova KBM, ki je ob urejanju promenade tudi izdala bančno garancijo, opravili družbi Kolektor CPG in Javna razsvetljava.

V sredo bodo začeli popravljati  portoroško promenado, ki jo je 
občina uredila pod županom Tomažem Gantarjem.
V sredo bodo začeli popravljati portoroško promenado, ki jo je občina uredila pod županom Tomažem Gantarjem.  

PORTOROŽ >Dela se bodo pričela v sredo in predvidoma končala 20. junija, vredna pa so 47.000 evrov. Delavci morajo popraviti betonske tlakovane površine, na katerih se je okrušil rob in so se posedle, uravnali bodo tudi nivo pokrovov jaškov s tlakom ter popravili talno razsvetljavo.

Dela je pred desetimi leti, še za časa piranskega župana Tomaža Gantarja, kot vodilni partner izvajala družba Grafist, njena podizvajalca pa sta bila Primorje in Kraški zidar. Projekt urejanja promenade je potekal pod nazivom Rekonstrukcija meteorne kanalizacije in ureditev promenade v Portorožu.

47.000

evrov bo stalo popravilo promenade

Napake, ki so bile ugotovljene v garancijskem roku, so se pojavile na delih promenade, ki jih je izvajalo podjetje Primorje. A ker Primorje zaradi uvedbe stečajnega postopka pomanjkljivosti ne more odpraviti, bosta sanacijska dela v soglasju z banko Nova KBM opravila Kolektor CPG in Javna razsvetljava Ljubljana, ki ju je banka prek družbe BGR inženiring izbrala kot najbolj ugodna izvajalca.


Najbolj brano