Morje zalilo več vozil na piranski Punti

V Piranu so zjutraj sprožili sireno za alarmiranje zaradi visokega plimovanja morja. Kljub opozorilom pa je morje zalilo več vozil, ki so bila parkirana na območju Punte, je povedal poveljnik občinske civilne zaščite Robert Zirnstein. O višini škode je trenutno težko govoriti, v civilni zaščiti pa svarijo pred novim zalivanjem morja konec tedna.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

PIRAN > Za današnjo sprožitev alarma so se v civilni zaščiti skupaj s piranskimi gasilci odločili, saj kljub obvestilom prek SMS-sporočil in spleta, da je pričakovati visoko plimovanje morja, številni občani niso bili preveč odzivni in je bilo danes zjutraj na Punti parkiranih še kar nekaj vozil, je pojasnil Zirnstein.

Visoke vode so tako zalile več vozil, v kombinaciji z burjo pa so valovi butali preko skal in dosegali tudi več kot dva metra v višino. Kakšna bo škoda, pa bi po poveljnikovih besedah ta čas težko ocenjevali. "V vsakem primeru so bila vozila namočena z morjem in zanje to zagotovo ne bo najboljše," je dodal.

Zirnstein je ob tem občane pozval k preventivnemu in samozaščitnemu ravnanju, ki vključuje tako namestitev protipoplavne zaščite kot spremljanje informacij civilne zaščite prek spleta oziroma prijave na obveščanje prek SMS sporočil.

Že ta konec tedna, predvidoma s petka na soboto, naj bi se burja, ki je do zdaj ogrožala območje Punte, obrnila v jugo, tako da bi lahko prišlo do zalivanja nižjih predelov Pirana, v prvi vrsti območje mandrača, Tartinijevega trga in ostalih objektov v bližini, je še dodal Zirnstein.


Najbolj brano