Mario Steffe ponovno koprski podžupan

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je izpopolnil svojo podžupansko ekipo. Za četrtega podžupana, pripadnika italijanske narodne skupnosti, je imenoval Maria Stefféja.

Mario Steffé Foto: Jana Belcijan/La Voce
Mario Steffé Foto: Jana Belcijan/La Voce

KOPER > Skladno s statutom Mestne občine Koper mora biti podžupan tudi pripadnik italijanske narodne skupnosti, izmed članov občinskega sveta, izvoljenih na posebnih listah pripadnikov italijanske narodne skupnosti, ga imenuje župan. Koprski župan Aleš Bržan je to vlogo znova zaupal Mariu Stefféju.

Steffé bo tudi v tem mandatu pomagal županu pri njegovem delu in po pooblastilu opravljal posamezne naloge iz njegove pristojnosti, med katerimi so predvsem tiste s področja uresničevanja pravic italijanske narodne skupnosti in njenih pripadnikov. Podžupansko funkcijo bo opravljal nepoklicno, sporočajo s koprske občine.

Poleg Maria Stefféja, Janeza Starmana in Jasne Softić, ki so z županom sodelovali že v prejšnjem mandatu, je podžupanja tokrat še Mateja Hrvatin Kozlovič, ki bo tudi edina kmalu funkcijo opravljala poklicno, so še dodali.


Najbolj brano