Marežgani gredo na državni Ekokviz

Na Ekokvizu, vseslovenskem tekmovanju osnovnošolcev v ekoznanju, ki ga pripravlja Ekošola v sodelovanju s Telekomom Slovenije, je v obalni regiji slavila ekipa učencev Osnovne šole Ivana Babiča-Jagra Marezige.

LJUBLJANA > Zmagovalno ekipo z imenom Marezige 1 sestavljajo učenci Valentina, Lana in Jakob. Na Ekokvizu, kjer so odgovarjali na vprašanja o odpadkih in recikliranju elektronskih naprav, trajnostnem razvoju, varstvu okolja in onesnaževalcih, ogljičnem odtisu in zeleni energiji, so dosegli 25 od 30 možnih točk. Sledili so jim učenci z Osnovne šole Lucije z 22 točkami.

Marežgani se bodo v finalu 7. marca pomerili z zmagovalci ostalih osmih regij in še najboljšimi štirimi drugimi ekipami. Letos je na Ekokvizu tekmovalo 2376 učencev šestih, sedmih in osmih razredov iz 128 slovenskih osnovnih šol. V obalni regiji je sodelovalo 28 tričlanskih ekip s petih osnovnih šol. Ekokviz za osnovnošolce v sklopu programa Ekošola poteka že 22. leto, z njim pa želijo pri učencih spodbuditi zanimanje za okoljsko problematiko


Najbolj brano