Maja Prodan Jurič napovedala kandidaturo za ankaransko županjo

Odvetnica mag. Maja Prodan Jurič bo na lokalnih volitvah nastopila kot neodvisna kandidatka s podporo liste občanov Vsi smo Ankaran. Ankaranske vajeti je v preteklosti že držala v rokah.

Maja Prodan Jurič Foto: Zdravko Primožič/FPA
Maja Prodan Jurič Foto: Zdravko Primožič/FPA

ANKARAN > Maja Prodan Jurič je leta 2006 postala predsednica tedaj še Krajevne skupnosti Ankaran, a je konec julija leta 2008 s tega položaja odstopila iz osebnih razlogov. Zdaj se je odločila, da s podporo liste občanov Vsi smo Ankran na lokalnih volitvah izzove ankaranskega župana Gregorja Strmčnika, ki bo po naših informacijah ponovno kandidiral.

“Odločena je, da bo županja, ki je poštena, nepristranska in skrbna prav do vsakega prebivalca ankaranske občine,” so v napovedi njene kandidature poudarili v iniciativnem odboru omenjene liste občanov.

Zapisali so še, da se bo “trdo zavzemala za infrastrukturni razcvet ene izmed finančno bogatejših slovenskih občin”. “Občina Ankaran razpolaga s sredstvi, ki lahko ob pravilni občinski politiki nudijo visoko kvaliteto življenja ranljivim skupinam, starostnikom, mladini, otrokom in nasploh vsem občanom. To je z novo energijo in elanom mogoče storiti veliko hitreje in učinkoviteje od trenutne dinamike izvajanja razvojnih programov občine,” so še sporočili v imenu Maje Prodan Jurič.

Več o ostalih možnih županskih kandidatih v Ankaranu preberite v jutrišnjih Primorskih novicah.


Najbolj brano