Lastnike pozivajo, naj uredijo vegetacijo ob javnih prometnih površinah

Javno podjetje Okolje Piran poziva lastnike zemljišč ob cestnih površinah, naj uredijo razraslo vegetacijo, ki ovira preglednost in zmanjšuje varnost udeležencev v prometu.

 Foto: Okolje Piran
Foto: Okolje Piran

PIRAN > Skladno z odlokom o čiščenju in urejanju ter posebni rabi javnih površin morajo lastniki redno obrezovati žive meje, drevesa in grmičevje ter jih vzdrževati tako, da sta zagotovljena čistoča in urejen videz okolja, so zapisali v sporočilu za javnost.

Zelenje, ki sega na ceste, pločnike ter kolesarske steze poslabšuje preglednost na vozišču in zmanjšuje vidljivost obstoječe prometne signalizacije. Poleg tega prekomerno razraščena vegetacija otežuje tudi izvajanje obvezne občinske javne službe odvoza odpadkov in povzroča škodo na delovnih vozilih.

Zlasti problematične so obcestne površine na Ulici Borcev, Letoviški, Rozmanovi, Regentovi, Razgledu, Pacugu, Ulici IX. Korpusa, Kozinovi, Kogojevi, Kosovelovi, Kosmačevi, Garibaldijevi, ulici Božidarja Jakca, Bazoviški, Seči, v Strunjanu, Šentjanah, Liminjanu in Vinjolah, so sporočili iz Okolja Piran. Občane zato prosijo, da obrežejo svoje zasaditve v bližini cest in javnih poti do ponedeljka, 14. junija. V primeru neupoštevanja poziva bo obrezovanje opravilo podjetje Okolje Piran, ki bo dela izvajalo ves prihodnji teden.


Najbolj brano