Koza Nostra sredi Bonifike

Na zunanjih površinah Športno rekreativnega centra Bonifika v Kopru se je v soboto odvil pandolo turnir Koza Nostra v organizaciji domačega Kulturnega in športnega društva Dolga Štorija. Zmagala je ekipa Mazza la Panda (Panda United), pokal za fair play pa je prejela ekipa C.I. Pola.

 Foto: Matjaž Derin
Foto: Matjaž Derin

KOPER > Osmi turnir Koza Nostra je bil hkrati tudi šesti turnir letošnjega državnega prvenstva. Udeležilo se ga je devet ekip, pri čemer je s prisotnostjo presenetila ekipa Brki, ki je na turnirjih nastopala drugič.

Skupinski del tekmovanja je minil brez večjih posebnosti, omeniti velja, da je ekipa Mazza La Panda visela na nitki do zadnjega udarca Stare Kortine, ki je končal v rokah prvega branilca. V polfinalu je nato z malce sreče v zadnjem krogu ugnala ekipo Tramontana. Drugi polfinale je bil bistveno bolj zanimiv, saj se je ekipa G.E.T. uštela pri ocenjevanju dosežene razdalje in po nekajkratnem merjenju lanskim zmagovalcem Robe Varie praktično podarila nastop v finalu.

Ta je postregel z dokaj zaprto, a zanimivo igro, saj je o zmagovalcu odločal zadnji udarec. Tega je ekipa Mazza La Panda uspešno ubranila, tudi po protestu ekipe Robe Varie sodnik lovljenja ni razveljavil. Mazza La Panda je tako osvojila tretji turnir zapored in se hkrati veseli nove osvojitve državnega prvenstva še pred zadnjim turnirjem, ki bo 20. oktobra v Strunjanu. Prehodni pokal za fair play in širjenje dobrega vzdušja je tokrat osvojila C.I. Pola (Pulj, Hrvaška).

Turnir se je zaključil v športnem duhu z druženjem vseh ekip in obiskovalcev v poznih popoldanskih urah.

Končne uvrstitve:

1. Mazza La Panda (Obala)

2. Robe Varie (Piran)

3. G.E.T. (Koper)

4. Tramontana (Lucija)

5. Stara Kortina (Truške)

6. C.I. Pola (Pulj)

7. Brki (Hrvatini)

8. INDEstructiballs (Koper)

9. Panda La Mazza (Obala).


Najbolj brano