Koprski skate park je odprt

Novi skate park na Bonifiki je že v uporabi. Koprska občina bo pridobitev naznanila s krajšim predstavitvenim videom. Virtualno odprtje novega poligona, ki so ga skupaj z Mestno občino Koper oblikovali uporabniki, bo premierno na ogled v nedeljo, 28. februarja, ob 19. uri na facebook straneh eKoper in Aleš Bržan.

 Foto: Tomaž Primožic/FPA
Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Včeraj si je zadnjo koprsko pridobitev v družbi predstavnikov društva Obala Riders, ki so poligon sooblikovali, ogledal tudi koprski župan Aleš Bržan. Zagotovil jim je, da je to le prvi korak celovite ureditve parka urbanih športov na tem območju. Občina namreč načrtuje tudi kolesarski poligon pump track, igrišče za ulično košarko, namizni tenis in badminton, prizorišče parkour, večnamenska ploščad in prostor za ulične plese, otroški adrenalinski park s plezalno steno in mrežo, vadbene naprave na prostem in motorični park.

Koprska občina bo pridobitev naznanila s krajšim predstavitvenim videom.

Skate park, velik skoraj 900 kvadratnih metrov

Novi skate park v Kopru se razprostira na skoraj 900 kvadratnih metrih površine ob olimpijskem bazenu v Kopru in je razdeljen na tri sekcije z različnimi elementi. Omogočal bo tudi organizacijo mednarodnih in državnih tekmovanj v različnih disciplinah. Namenjen je rolkarjem, akrobatskim rolarjem in kotalkarjem ter kolesarjem BMX, med katerimi se je ob včerajšnjem ogledu poligona sprehodil tudi koprski župan. Zaželel jim je veliko zabavnih trenutkov in čim manj padcev: “Ni pomembno, kolikokrat v življenju padeš, pomembno je, da se vsakič znova pobereš. Vsakič, ko vstaneš, si močnejši. Zagotovo ste prav vi najmočnejši občani, dejstvo je namreč, da se nobenega trika ne da naučiti brez bližnjega srečanja z betonom.”

Občina je za naložbo odštela približno 240 tisoč evrov, dela je izvajala družba Finali, d. o. o. Novo pridobitev je pozdravil predsednik športnega društva Obala Riders Aljaž Jerman: “Končno smo dobili skate park, ki smo si ga želeli toliko časa. Preizkusili smo ga, je natančno tisto, o čemer smo sanjali. Občutki so fantastični.”

V društvu opozarjajo, da skate park ni otroško igrišče, skiroji, poganjalčki, trikolesniki in tem podobni rekviziti za tak poligon niso primerni. Neupoštevanje varnostnih priporočil, poškodovana podlaga in nepazljivost lahko povzročijo tudi hujše nesreče. Ob tem velja dodati tudi to, da je še naprej treba spoštovati ukrepe za zajezitev širjenja novega virusa, zbiranje do deset ljudi je dovoljeno ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ.

Prvo tekmovanje načrtujejo že v maju

Uporabniki so zelo zadovoljni, na nov poligon so namreč čakali skoraj desetletje. Prvo večje tekmovanje, in sicer državno prvenstvo v rolkanju, načrtujejo že v maju, čim prej pa si želijo začeti tudi tečaje rolkanja, kolesarjenja BMX, delavnice in druge aktivnosti društva. “Upamo, da bo skate park pritegnil zanimanje veliko različnih uporabnikov iz vseh krajev, v končni fazi tudi turistov. Verjamemo, da bomo park množično uporabljali vse leto,” je še povedal Jerman.

Jaka Miklavčič iz športnega društva Obala Riders je o novi pridobitvi povedal: “O tem smo pred leti lahko samo sanjali. Zgrajen je profesionalno, s pravimi materiali, komaj čakam, da ga bomo lahko tudi množično uporabljali. Verjamem, da bo zanimanje za uporabo skate parka takšno, da ga bomo morali v prihodnosti še razširiti.”


Najbolj brano