Konec tedna okrepljen nadzor športnih površin in otroških igrišč

Ker je tudi v koprski občini število okuženih z novim koronavirusom še naprej visoko, župan Aleš Bržan občanke in občane poziva k odgovornemu in samozaščitnemu ravnanju. Na spoštovanje ukrepov bodo ta konec tedna opozarjali tudi občinski redarji, ki bodo okrepljeno nadzorovali športne površine in otroška igrišča, so sporočili z občine.

Na spoštovanje ukrepov bodo ta konec tedna opozarjali tudi 
občinski redarji, ki bodo okrepljeno nadzorovali športne površine 
in otroška igrišča, so sporočili z  občine. Foto: Nataša Hlaj
Na spoštovanje ukrepov bodo ta konec tedna opozarjali tudi občinski redarji, ki bodo okrepljeno nadzorovali športne površine in otroška igrišča, so sporočili z občine. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Če želimo zajeziti hitro širjenje novega koronavirusa SARS-CoV-2 in obvladati drugi val epidemije, je nujno dosledno spoštovati veljavne vladne omejitve gibanja, zbiranja in socialnih stikov ter upoštevati osnovne ukrepe za zaščito našega zdravja in zdravja naših bližnjih, so poudarili na občini.

To pomeni tudi dosledno spoštovanje prepovedi zbiranja in druženja na javnih površinah, kot so parki, športne in rekreacijske površine ter otroška igrišča. Teh občina ne bo zapirala, a staršem do nadaljnjega svetuje, naj se izogibajo uporabi igral, saj je preventiva za zdaj še vedno edini in najbolj učinkovit ukrep za preprečitev morebitne okužbe.


Najbolj brano