Konec maja v Kopru festival ulične umetnosti

Konec maja bo Koper v znamenju ulične umetnosti. Med 23. in 29. majem se bo v sklopu festivala Street Art Fest Koper zvrstila kopica raznolikih dogodkov za vse generacije.

Konec maja bo Koper v znamenju ulične umetnosti.
Konec maja bo Koper v znamenju ulične umetnosti. 

KOPER > Vsakodnevno dogajanje, ki so ga pripravili skupaj z organizatorji sestrskega Ljubljana Street Art Festivala, bodo zaznamovale stenske poslikave s prepoznavnimi grafitarji, tečaj grafitiranja pod mentorstvom lokalnega street art umetnika Tineta Dekortija, predavanja na temo uličnih umetnosti, filmski večeri, delavnice, glasbeni program ter vodeni ogledi po ulični umetnosti in grafitih v Kopru. Pisan sprehod po mestu skozi oči grafitarjev in uličnih umetnikov bo na programu 26., 28. in 29. maja ob 18. uri. Vodeni ogledi bodo brezplačni, razkrili pa vam bodo Koper na čisto nov način, skozi vizualni jezik grafitov in ulične umetnosti.

Tudi mladi v sklopu Centra mladih Koper so v zadnjih letih poskrbeli za zanimive poslikave nekaterih podhodov, pa tudi drugih površin v mestu. Lanskoletno zaprtje zaradi epidemije so izkoristili za celovito poslikavo mladinskega centra v središču mesta, ki z rdečo nitjo časovnega stroja obiskovalce popelje skozi različna obdobja grafitarstva. Letos bodo z grafiti obogatili steno na Cankarjevi ulici, betonske stebre v pasjem parku pod Semedelskim nadvozom, podhod pri nekdanjih Slavnikovih garažah ter zaključili z nepobarvano steno ob podhodu Mandrač.

Festival omogočajo Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, Mestna občina Koper, Inštitut za urbana vprašanja, sklad Živeti s pristaniščem, Zavod Movit, Erasmus +, Evropska solidarnostna enota in Urad RS za mladino.


Najbolj brano