Kljub dežju privabili številne obiskovalce

Kljub temu, da se je zaradi dežja prireditev Koper na dlani danes zaključila predčasno, so člani krajevnih skupnosti in turističnih društev v mesto privabili približno 10.000 obiskovalcev.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Člani krajevnih skupnosti in turističnih društev koprske občine so na stojnicah na Pristaniški ulici in okolici prikazali svoje posebnosti - nekateri istrske običaje, drugi kulinariko, tretji glasbo in drugo.

Tudi letos so se člani krajevnih skupnosti in društev pomerili v igranju briškole in vleki vrvi, skakali so v vrečah in se pomerili v drugih istrskih družabnih aktivnostih v okviru 3. Istrskih iger. Najbolje so se odrezali člani Turističnega društva Dekani, drugo mesto so zasedli predstavniki Turističnega društva Šmarje, na tretje mesto pa so se uvrstili člani društva Gugo Loka.

Prireditev, ki poteka v sklopu projekta LAS Istra - Gastronomski zakladi Istre in morja oziroma Maristra, je postregla tudi s prikazom ribiške dediščine v okviru razstave Živeti z morjem, ki so jo pripravili v koprskem mandraču, za živahno dogajanje pa je poskrbel tudi 3. Maraton slovenskih folklornih skupin.


Najbolj brano