Izolska bolnišnica ne bo več covidna

Tudi izolska bolnišnica ne bo več covidna, njene covidne bolnike bo prevzela bolnišnica v Šempetru pri Gorici.

Tudi izolska bolnišnica ne bo več covidna, njene covidne bolnike 
bo prevzela bolnišnica v Šempetru pri Gorici. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Tudi izolska bolnišnica ne bo več covidna, njene covidne bolnike bo prevzela bolnišnica v Šempetru pri Gorici. Foto: Tomaž Primožič/FPA

IZOLA > Kot je dejal strokovni direktor Splošne bolnišnice Izola Dušan Deisinger, bodo imeli sestanek o tem v četrtek, ko naj bi tudi natančneje dorekli, kako bodo to odrejali oziroma kdaj bi prešli na nov režim.

Po Deisingerjevih besedah kljub dejstvu, da je obalno-kraška regija rdeča, v izolski bolnišnici nimajo bistveno več hospitalizacij zaradi covida-19. Danes je v bolnišnici sicer 15 bolnikov s covidom-19, od tega so trije na intenzivni negi.

Ko se bo število hospitaliziranih s covidom-19 v državi znižalo pod 500, nekatere bolnišnice ne bodo več covidne in bodo začele izvajati redni program, covidne bolnike pa bodo prevzele druge. Kot je v torek dejal minister za zdravje Janez Poklukar, ob zmanjšanju števila hospitaliziranih prehajamo v drugo fazo izhodne strategije, v kateri bi zmogljivost obeh kliničnih centrov zmanjšali na 7,5 odstotka, bolnišnice na Ptuju, Slovenj Gradcu, Trbovljah, Brežicah in Izoli pa bi poskusili v celoti vrniti necovidnim storitvam.

"To ne pomeni, da te bolnišnice ne obravnavajo covidnih bolnikov, vse bolnišnice imajo urgentne centre in tam bodo zagotavljale sive cone, kjer bodo vsi pacienti obravnavani v skladu z doktrino stroke in v primeru pozitivnih rezultatov premeščeni v bolnišnice, ki bodo še vedno imele covidne bolnike," je še pojasnil minister.


Najbolj brano