Izola dobila dvanajsti defibrilator

Občina Izola že vrsto let sodeluje v projektu Izola, srcu prijazno mesto. V okviru projekta Izola, srcu prijazno mesto so na različnih lokacijah občine postavili enajst defibrilatorjev, dvanajsti javno dostopni defibrilator pa so danes postavili na Šaredu.

Ob postavitvi defibrilatorja je sodelavka Koronarnega društva 
slovenske Istre Lucija May izvedla kratko predstavitev delovanja in 
uporabe aparata.  Foto: Arhiv Občina Izola
Ob postavitvi defibrilatorja je sodelavka Koronarnega društva slovenske Istre Lucija May izvedla kratko predstavitev delovanja in uporabe aparata.  Foto: Arhiv Občina Izola

ŠARED > Občina Izola v omenjenem projektu sodeluje že od leta 2013. Pobudnik projekta je Koronarno društvo slovenske Istre v sodelovanju z Zdravstvenim domom Izola. Prvi defibrilator je bil nameščen na pročelje zdravstvenega doma, nato je sledila postavitev v Kortah in na Maliji, na Manziolijevem trgu, v Jagodju pred trgovino Mercator in na pročelju stavbe krajevne skupnosti Jagodje-Dobrava, v Livadah pred trgovino Hofer in na stavbi upravne enote, poleg Mlinčka na izolski tržnici in v Cetorah ter na pročelju medgeneracijskega centra v Livadah. Občina Izola pa ima v uporabi tudi prenosni defibrilator, ki ga imajo občinski redarji vedno na razpolago v službenem avtu. V prihodnje pa načrtujejo še dodatne postavitve in usposabljanje širše javnosti. “Vsak dodatni defibrilator, ki ga postavimo na izbrane lokacije tako v mestu kot na podeželju, je velika pridobitev tako za naše občane kot za obiskovalce in vesel sem, da smo ga tokrat postavili na Šaredu,” je o pridobitvi na dogodku povedal župan Danilo Markočič.

Današnji defibrilator na Šaredu je darovalo podjetje Kemofarmacija, na dogodku pa je bil prisoten Davorin Poherc, predsednik uprave.


Najbolj brano