Imajo kulinarično akademijo

Turistično združenje Izola (TZI) v oktobru organizira prvo kulinarično akademijo in razvojne delavnice za turistično gospodarstvo.

 Foto: Sašo Dravinec
Foto: Sašo Dravinec

IZOLA > Skozi sedem izobraževalnih delavnic želijo poskrbeti za izboljšanje kompetenc zaposlenih na področju gostinstva in turizma ter za dvig turistične in gostinske ponudbe v Izoli. Cilj je, da kakovostna gastronomska ponudba kraja postane eden ključnih motivov obiska Izole v vseh letnih časih.

Prvo srečanje sklopa razvojnih delavnic je bilo namenjeno predstavitvi projekta Izola - digitalni otok, katerega sta predstavila direktor TZI Dean Kocjančič in Tjaša Likar. Sledil je del o trajnostnem razvoju in zelenih usmeritvah, ki ga je povzela Astrid Prašnikar, osnutek nove strategije razvoja izolskega turizma pa je predstavil mag. Dimitrij Piciga. Vsebino druge delavnice na temo kulture mize sta zasnovala Tomaž Kavčič (gostilna Pri Lojzetu, Zemono) in Ivan Peršolja (predsednik društva Sommelier Slovenije). Ob njiju je na fotografiji še Dean Kocjančič (levo).


Najbolj brano