Glasujejo o projektnih predlogih, ki so jih predlagali občani

Včeraj se je začelo glasovanje o projektnih predlogih, ki so jih v okviru participativnega proračuna predlagali občanke in občani Kopra. Komisija za participativni proračun je v obravnavo prejela 322 predlogov, od katerih jih je na glasovanje uvrstila 184. Občani lahko glasujejo do ponedeljka, 21. septembra, do polnoči.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Koprska občina z nadaljevanjem projekta Predlagam - odločam/Propongo – decido izvaja nov participativni proračun, ki bo veljal za proračunski leti 2021 in 2022. Za uresničitev projektov je letno namenila 480 tisoč evrov, ki jih bo enakomerno - po 80 tisoč evrov za vsako- razdelila po posameznih območjih izvajanja projekta. Za obe leti skupaj bo namenila 960 tisoč evrov.

Glasujejo lahko vsi občani, ki bodo na dan glasovanja stari vsaj 15 let

Občanke in občani so oddali 322 projektnih predlogov, ki jih je pregledala komisija za participativni proračun v sestavi Borut Jerman (predsednik), Viljan Tončič, Alenka Čurin Kavre, Igor Marasovič in Matic Primc. Na glasovanje jih je uvrstila 184, o katerih se občanke in občani odločajo od 14. do 21. septembra 2020, do polnoči.

Glasujejo lahko vsi občani, ki bodo na dan glasovanja dopolnili vsaj 15 let starosti. Za glasovanje v spletni aplikaciji predlagam-odlocam.koper.si je treba vnesti številko EMŠO in druge predpisane podatke, bo pa v tem časovnem obdobju mogoče glasovati tudi osebno v vložišču MOK ali na sedežih krajevnih skupnosti. Pri glasovanju v vložišču ali na sedežih krajevnih skupnosti bo na lokaciji zagotovljen računalnik z dostopom do glasovalnega dela aplikacije, na voljo bo tudi tehnična pomoč.

Prednostni seznam projektnih predlogov bo objavljen 25. septembra

Občani in občanke bodo lahko glasovali le za projekte znotraj izbranega območja, pri izbiri pa se bodo morali omejiti na košarico projektnih predlogov, katerih skupna vrednost ne bo presegala zneska 160.000 evrov, ki je zagotovljen za posamično definirano območje participativnega proračuna.

Spletna aplikacija bo 21. septembra ob polnoči onemogočila glasovanje, na podlagi zbranih glasov pa prikazala seznam projektov s številom glasov, ki jih je posamezen projekt prejel. Komisija bo nato oblikovala prednostni seznam projektnih predlogov, ki ga bo objavila 25. septembra. Izbrani projekti bodo do višine razpoložljivih sredstev za posamezno območje participativnega proračuna uvrščeni v predlog proračuna za leti 2021 in 2022.


Najbolj brano