Gasilci žrtvam potresa pripeljali 20 ton pomoči

Minuli konec tedna so gasilci iz občin Piran, Buje, Umag, Novigrad, Žminj in Trst v konvoju pripeljali približno 20 ton humanitarne pomoči žrtvam potresa v Petrinji in njeni okolici.

PETRINJA > Glavni organizator konvoja s humanitarno pomočjo za Petrinje z okolico je bilo prostovoljno gasilsko društvo iz Buj na čelu s predsednikom Goranom Rašićem.

“V Glini, Majski poljani, Petrinji in Sisku smo bili priča pretresljivim posledicam, ki jih je povzročilo več zaporednih potresov. Center Petrinje je zaradi nestabilnega stanja izpraznjen in zaprt. Prizori so srce parajoči in vzbujajo strah in negotovost,” je po vrnitvi povedal prostovoljni gasilec Boštjan Trbižan iz Sečovelj.

Večino humanitarne pomoči so predali v začasno skladišče še nedokončane cerkve. “Hvaležnost ljudi, ki so nas sprejeli z odprtimi rokami, je neopisljiva. Videno opustošenje, praznina, žalost in na drugi strani iskrica upanja v očeh ljudi, ki smo jih obiskali, je v vseh nas vzbudil velik čustveni naboj. To so trenutki, ki štejejo, in so naše vodilo ter dokaz, da smo skupaj opravili dobro in plemenito delo,” je še povedal Trbižan.


Najbolj brano