Garažno hišo pod Muzejskim trgom bodo odprli sredi maja

Parkirna hiša Belveder pod Muzejskim trgom bo svoja vrata za obiskovalce odprla v drugi polovici maja. V prvi fazi bo stanovalcem mestnega središča na voljo 250 od 464 parkirnih mest. Za mesečni parkirni abonma v garaži bodo morali odšteti 20 evrov, če se bodo odločili za parkiranje ob severni obvoznici, pa jih bo to stalo približno 36 evrov na leto.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > V koprski občini so v sodelovanju s krajevno skupnostjo Koper - Center pripravili predlog prilagojenega prometnega in parkirnega režima, ki bo na območju Muzejskega trga in Kidričeve ulice zaživel po odprtju garažne hiše.

Za cilj so si zadali, da bodo do konca leta na javnih površinah v ožjem mestnem središču ukinili čim več parkirnih mest, zato so za stanovalce, imetnike dovolilnic na tem območju, predvideli druge parkirne možnosti.

Na izbiro dva abonmaja

Izbirali bodo lahko med dvema abonmajema. Tisti za parkiranje v garaži bo na voljo za 20 evrov na mesec, medtem ko bo abonma za parkiranje na parkirišču Severna obvoznica pod Bastionom stal 35,65 evra na leto.

S pridobitvijo posebnega abonmaja za parkiranje v garaži oziroma ob Severni obvoznici si bodo stanovalci zagotovili prosto parkirno mesto za časovno neomejeno parkiranje. Ob tem bodo ohranili pravico dostopa do svojih domov za potrebe dostave, ne bodo pa več imeli možnosti parkiranja na javnih površinah.

Ker si v občini želijo, da bi končno prometno ureditev v mestu zasnovali skupaj s krajani, jih bodo v zloženki, ki jo bodo prihodnji teden prejeli v svoje nabiralnike, prosili za povratno informacijo.

Omejen dostop do Kidričeve

Na seznamu novosti je tudi namestitev potopnega valja z naprednim sistemom za prepoznavo registrskih tablic omejili dostop po Kidričevi ulici. Ta bo dovoljen zgolj stanovalcem, ki po tej ulici dostopajo do svojih domov, dostavnim in servisnim vozilom ter intervencijskim službam. “Vsaka sprememba zahteva svoj čas, zato bomo nov prometni režim uvajali postopoma in ga prilagajali potrebam življenja in dela v mestnem središču,” ob tem previdno napoveduje koprski župan Aleš Bržan.


Najbolj brano