Edini ponudnik Kolektor CPG rešuje 2TDK tudi pri izkopanem flišu

Kolektor CPG, ki že gradi drugi tir, se je edini prijavil na vnovičen razpis projektnega podjetja 2TDK za ureditev deponije za odlaganje izkopanega materiala pri vrtanju predorov drugega tira. Ponudbo je poslal skupaj z družbo VOC Ekologija. Kot podizvajalec v ponudbi sodeluje tudi Salonit Anhovo.

Tudi v Črnotiče, kamnolom Salonita Anhovo, bodo, kot kaže, odlagali material, ki ga bodo izkopali pri vrtanju predorov drugega tira. Foto: Helena Race
Tudi v Črnotiče, kamnolom Salonita Anhovo, bodo, kot kaže, odlagali material, ki ga bodo izkopali pri vrtanju predorov drugega tira. Foto: Helena Race

ISTRA > “Oddana je bila ponudba Kolektorja CPG in VOC Ekologije v vrednosti 14,652.638 evrov. Limitirana vrednost v javnem natečaju znaša 14,700.000 evrov, zato je ponudba veljavna,” so po včerajšnjem odpiranju ponudbe povedali v 2TDK. Preverili jo bodo v najkrajšem možnem času, napovedujejo. V Kolektorjevi ponudbi kot podizvajalec sodeluje tudi Salonit Anhovo, so potrdili na 2TDK.

Kolektor CPG ima kamnolom Laže, VOC Ekologija je lastnik kamnoloma Griža, Salonit Anhovo pa kamnoloma Črnotiče. Trojica podjetij se je po naših informacijah v ponudbi povezala, da si bo porazdelila odlaganje in predelavo izkopanega materiala.

Pri gradnji drugega tira bodo izkopali skupaj približno 4,2 milijona kubičnih metrov materiala. Približno polovico je apnenca, ki ga bodo lahko neposredno uporabili pri gradnji nasipov. Približno polovica pa je fliša, za katerega potrebujejo deponije.

Prvotno je bilo v projektu drugega tira celo predvideno, da bi izkopani fliš vozili s tovornjaki do Kopra, od tam pa z vlaki v Salonit Anhovo v predelavo. Vendar se je izkazalo za predrago, zato je 2TDK začel pogovore s Salonitom o odlaganju v kamnolom Črnotiče, za kar ima 2TDK že potrebna dovoljenja. A v pogajanjih nista prišla skupaj pri ceni, tako da je 2TDK razpis ponovil in tako želel pridobiti več ponudb. A je prejel samo eno: ponudbo Kolektorja CPG in VOC Ekologije s podizvajalcem Salonitom. Vodstvo Salonita včeraj za več informacij ni bilo dosegljivo.


Najbolj brano