Dva bi vodila zavod za šport

Na nedavno objavljeni razpis za direktorsko mesto v koprskem javnem zavodu za šport sta se prijavila zdajšnji vedejevec Duško Madžarović in Samo Masleša. Kmalu naj bi bilo znano, kdo od njiju je prepričal komisijo, ki jo je imenoval predsednik sveta zavoda Sandi Bonaca.

Za najvišji položaj v Javnem zavodu za šport sta v igri  Duško 
Madžarović (levo) in Samo Masleša
Za najvišji položaj v Javnem zavodu za šport sta v igri Duško Madžarović (levo) in Samo Masleša 

KOPER > Duško Madžarović ocenjuje, da kot aktiven športnik, trener, športni delavec in organizator velikih športnih dogodkov zelo dobro pozna problematiko in specifiko koprskega športa in delovanja društev.

“Na lastnih izkušnjah sem doživel veliko nepravilnosti na teh področjih in s svojimi dolgoletnimi izkušnjami si bom prizadeval pomagati koprskemu športu v okviru zmožnosti, ki bi jih imel kot direktor zavoda za šport,” napoveduje.

Duško Madžarović

“Ne bomo več imeli privilegiranih klubov, ampak bomo skušali enakopravno obravnavati vsakega v naši občini.”

Pospešiti razvoj športnega turizma

V programu razvoja zavoda je zapisal, da je pomembno športno infrastrukturo držati v čim boljši kondiciji, “ker bo samo takšna služila potrebam po športu in rekreaciji našim občanom, našim športnikom, rekreativcem in mladini.” Ugotavlja, da je treba omogočiti in pospešiti razvoj športnega turizma, kar bo z gradnjo hotela v bližini Bonifike postala realna možnost.

“Z ukrepi dobrega in skrbnega gospodarja poskušamo zmanjševati izdatke in s tem tudi čim manj obremenjevati občinski proračun. Denar pa bi porabili za sanacijo finančnih bremen iz preteklosti oziroma za razvoj,” pravi. Na seznam ciljev si je zadal tudi posodobitev in gradnjo novih objektov in športnih površin, kar bo dodatno dvignilo kakovost in omogočilo organizacijo tekmovanj na najvišji mednarodni ravni. “Ne bomo več imeli privilegiranih klubov, ampak bomo skušali enakopravno obravnavati vsakega v naši občini,” je odločen Madžarović.

Samo Masleša

“Večjo motiviranost vadečih je mogoče doseči tudi z nagradami, ki jih bodo prejeli z zbiranjem točk med športnim udejstvovanjem.”

Povečati skupne športne površine

Njegov izzivalec, Koprčan Samo Masleša (med drugim nekdanji vodja športnega programa pri Javnem zavodu Šport Ljubljana in vodja tamkajšnje Hiše športa, predavatelj, trener ...), pojasnjuje, da so ga k prijavi spodbudili nekateri koprski športni delavci, čigar mnenje zelo spoštuje. “V meni so prepoznali pravo energijo, izkušnje in znanje in tudi sam menim, da mi je šport dal tisto, kar bi lahko v vlogi direktorja delil naprej,” je prepričan.

Masleša, ki se je v mladosti tekmovalno ukvarjal z judom, v viziji razvoja zavoda med drugim izpostavlja sodelovanje pri pripravi strategije športa, učinkovito upravljanje, urejanje in vzdrževanja športnih objektov, za 15 odstotkov bi povečal skupne športne površine, energetsko bi saniral najbolj potratne športne objekte. Napoveduje, da bi zagotovil nemoteno poslovno in finančno vzdržno delovanje športnih objektov ter zavoda.

“Večjo motiviranost vadečih je mogoče doseči tudi z raznimi nagradami, ki jih bodo prejeli z zbiranjem točk med športnim udejstvovanjem,” predlaga. Prepričan je, da je treba vse objekte in športne površine razvijati v skladu s trajnostno usmeritvijo. Strinja se, da je treba nadaljevati z množičnimi športnimi projekti in v Koper pripeljati tudi druga velika tekmovanja. “Krepiti je treba sodelovanje s Turistično organizacijo Koper in izboljšati tudi vključenost športa in ambasadorjev v druge občinske projekte in dogodke,” meni.

Masleša sicer pravi, da so ga presenetili razpisni pogoji, ki so pri potrebni izobrazbi po njegovem prepričanju postavljeni prenizko. V razpisu so navedli, da mora imeti kandidat najmanj višjo strokovno ali višješolsko izobrazbo. “Če je treba za vodenje Rižanskega vodovoda in Marjetice imeti visokošolsko izobrazbo, ne vidim razloga, da enaka merila ne veljajo tudi za zavod za šport,” razmišlja Masleša, ki je sicer doktoriral na Fakulteti za šport.


Najbolj brano