Dodatni avtobusi iz Izole v bolnišnico in nazaj

S septembrom so v Izoli uvedli dodatne tri avtobusne vožnje iz bolnišnice proti mestu in dve iz mesta proti bolnišnici. Pri dveh odhodih pa so vozni red prilagodili potrebam uporabnikov.

V Izoli so uvedli dodatne tri avtobusne vožnje iz bolnišnice proti 
mestu in dve iz mesta proti bolnišnici. Pri dveh odhodih pa so 
vozni red prilagodili potrebam uporabnikov (fotografija je iz 
arhiva). Foto: Zdravko Primožič/FPA
V Izoli so uvedli dodatne tri avtobusne vožnje iz bolnišnice proti mestu in dve iz mesta proti bolnišnici. Pri dveh odhodih pa so vozni red prilagodili potrebam uporabnikov (fotografija je iz arhiva). Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Iz bolnišnice proti Izoli so dodali tri nove vožnje: jutranjo, v času šolskega pouka, ob 7.04, popoldansko ob 16.52 in večerno ob 21.15.

Iz smeri Izola proti bolnišnici pa sta dva nova odhoda, in sicer ob 16.45 in ob 20.40. Manjša sprememba je pri odhodu avtobusa, ki je do zdaj iz Izole odpeljal ob 14.01, saj ima z novim voznim redom odhod ob 13.46. Avtobus, ki je do zdaj iz Izole vozil od ponedeljka do petka ob 6.35, ima z novim šolskim letom dve novi postajališči: Simonov zaliv in Izola – reševalna postaja. Iz Simonovega zaliva odpelje ob 6.33, v Izoli je ob 6.35 in na postajališču pri bolnišnici ob 6.42.

V času izdelave celostne prometne strategije so v izolski občinski upravi prejeli več pobud za izboljšavo javnega avtobusnega prevoza na relaciji Izola – Bolnišnica Izola – Izola, predvsem v popoldanskih urah. Konec lanskega leta so dodali sedem novih voženj in z njimi izboljšali dostopnost do srednje šole in Fakultete za vede o zdravju. Dijakom in študentom so tako omogočili obiskovanje predavanj in ostalih aktivnosti tudi popoldne in zvečer.

Letos pa so vožnje še dodatno dopolnili in prilagodili željam druge skupine uporabnikov, predvsem zaposlenih in obiskovalcev v izolski bolnišnici ter na fakulteti.” S tem se zmanjšuje tudi povpraševanje po parkirnih mestih blizu bolnišnice. Na ta način občina daje prednost trajnostnim oblikam mobilnosti kot je javni prevoz, pred uporabo avtomobilov,” so sporočili iz izolske občinske uprave.


Najbolj brano