Dijaki STŠ prispevali k Fantazimi z žarečo Pretorsko palačo

Srednja tehniška šola (STŠ) je v četrtek odprla vrata vsem, ki so želeli pokukati v njene dejavnosti. Polna avla obiskovalcev, med katerimi je bilo kar nekaj staršev devetošolcev, ki se odločajo za vpis na to šolo, se je razkropila po učilnicah in delavnicah in spoznavala projekte, s katerimi se ukvarjajo dijaki in profesorji STŠ.

KOPER > “Marsikaj novega je še v fazi nastajanja. Denimo inovativno vozilo Quadracar Ada, ki bo povsem drugače zasnovano kot vozila na cesti. Nastaja tudi en čudežni motocikel, prav tako na električni pogon, pa robot za izdelavo palačink ...” je ravnatelj Iztok Drožina naštel le nekaj aktualnih projektov.

Dijaki so se izkazali tudi z instalacijo Pretorska palača, ki bo del koprske praznične razsvetlitve, ki jo bodo slovesno prižgali danes ob 17. uri.

Kot pravi Drožina, STŠ že vrsto let nima težav z vpisom. “Pred desetimi leti je našo šolo obiskovalo približno 500 dijakov, letos jih imamo 811. Smo tako rekoč na maksimumu, zato ne delamo več toliko na kvantiteti, temveč smo zadnjih nekaj let osredotočeni predvsem na kakovost.”


Najbolj brano