Dezinsekcija kanalizacijskega omrežja

Jutri bo na območju Kopra in Ankarana Marjetica začela dezinsekcijo javnega kanalizacijskega omrežja.

 Foto: Nataša Hlaj
Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Potem ko je koprska Marjetica pred meseci že uspešno izpeljala dve fazi dezinsekcije javnega kanalizacijskega omrežja na koprske in ankaranske občine, se jutri začenja tretja.

Dezinsekcijo bodo izvajali od jutri dalje, opravili jo bodo na celotnem javnem kanalizacijskem omrežju, na podlagi prijav občank in občanov v minulem letu ter potreb, ki so se izkazale ob rednem izvajanju gospodarske javne službe. Da bi bili postopki čim bolj učinkoviti, Marjetica občane prosi, da z dvorišč in drugih površin odstranijo vse odpadke hrane, smeti in drugo navlako, prav tako naj bodo pozorni in naj odpadne hrane ne mečejo v stranišča oziroma odtoke. Julija bo sledila še deratizacija.

Občane pozivajo, naj sproti sporočajo pojav glodavcev in insektov ob ali v javnem kanalizacijskem omrežju, saj prioritetna mesta deratizacij in dezinsekcij določajo glede na prijave občanov. Na podlagi lanskoletnih izkušenj pozivajo, da se občani in občanke pridružijo akciji in dezinsekcijo v tem času izvedejo tudi v stanovanjskih blokih in zasebnih objektih, saj bo uspešna le, če bo sočasno opravljena na celotnem območju.

Izvedbo bodo prilagajali ob doslednem upoštevanju veljavnih ukrepov NIJZ, sledili bodo tudi priporočilom obeh občin. Za več informacij in vsa dodatna vprašanja se občani lahko obrnejo na e-poštni naslov Marjetice Koper kanalizacija@marjeticakoper.si ali telefonsko številko 05 66 33 801 oziroma na e-poštni naslov izvajalca radit@siol.net ali na telefonsko številko 041 531 201.


Najbolj brano