Danes in v nedeljo v Kopru zapore cest in parkirišč

Zaradi državnega prvenstva v kolesarstvu bo danes in v nedeljo v Kopru spremenjen prometni režim.

Fotografija je simbolična. Foto vir: pixabay.com
Fotografija je simbolična. Foto vir: pixabay.com 

KOPER > Zaradi državnega prvenstva v kolesarstvu bo danes v Kopru spremenjen prometni režim.Določene ceste in parkirišča bodo zaprti, nekatere linije avtobusnega prometa bodo spremenjene. Start dirke v vožnji na čas bo pred vhodom v PH Belveder na Kopališkem nabrežju, od koder se bodo kolesarji po Pristaniški ulici in Semedelski cesti podali proti Izoli. Po obalni cesti bodo kolesarili do industrijske cone v Izoli, nato pa nazaj proti Kopru. Cilj preizkušnje bo na Piranski cesti.

V času dirke bo popolna zapora veljala na Kopališkem nabrežju (od ploščadi potniškega terminala do Ukmarjevega trga), Pristaniški ulici (od krožišča na Piranski cesti do Ukmarjevega trga), Semedelski cesti in Istrski cesti oz. obalni cesti. Za promet bo zaprt tudi del Piranske ceste med krožiščema pri semedelskemu nadvozu in pri tržnici. Zapora bo zaradi ureditve prireditvenega prostora in postavitve varnostnih ograj začela veljati že od 9. ure zjutraj in bo veljala vse do 24. ure.

Med 14. in 20. uro ne bo mogoče parkirati v Parkirni hiši Belveder, med 6. in 24. uro na parkirišču na severni obvoznici pri Bastionu, med 9. in 24. uro pa tudi na parkirišču pri olimpijskem bazenu. Poleg tega bo med 12. in 20. uro onemogočen dostop do parkirišča na Ukmarjevem trgu in v Žusterni (gramoz).

Zardi tega bodo imetniki dovolilnic za parkiranje na Tomažičevem trgu, severni obvoznici, PH Belveder ter v okoliških ulicah lahko brezplačno parkirali na vseh javnih plačljivih parkiriščih v mestu z izjemo parkirišča za tržnico. Dostop do cepilnega centra v zdravstvenem domu, kjer bo potekalo množično cepljenje brez predhodnega naročanja, bo mogoč po Cankarjevi ulici.

V nedeljo, ko bo DP v cestni vožnji, bo med 8. in 20. uro premična zapora na več koprskih cestah, kjer bo potekala dirka, med njimi tudi odsek ceste od Slavčka do krožišča Inde, Ljubljanska cesta in cesta Zore Perello Godina.. Občasno bosta zaprti tudi cesti Šalara–Vanganel in Bonini–Vanganel ter Tribanska cesta. Nedeljska trasa dirke bo potekala po obalni cesti, zato bo občasno omejen tudi dostop na parkirišče v Žusterni.


Najbolj brano