Cena je bila previsoka

Očitno je bilo skoraj šest milijonov evrov previsoka cena, da bi z njo v Izolo privabili resne investitorje v marino. Postopek prodaje, seveda z nižjo ceno, bodo čimprej ponovili.

Izolska marina naj bi v naslednjem letu dobila novega lastnika. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Izolska marina naj bi v naslednjem letu dobila novega lastnika. Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > “Do roka nihče ni vplačal varščine za nakup podjetja Ema, ki je v stečaju. Postopek te prodaje se je s tem končal,” je včeraj na poizvedovanje Primorskih novic odgovoril odvetnik Janez Starman, ki sodeluje s stečajno upraviteljico omenjene družbe, ki je prek drugih podjetij lastnica izolske marine. Očitno so zainteresirana podjetja ocenila, da je bila izklicna cena 5,960.000 evrov previsoka.

“Pred razpisom je bilo kar precej povpraševanja, po njem pa nič več. Očitno so morebitni ponudniki ocenili, da je cena previsoka. Zelo hitro bomo pripravili novo ponudbo, saj je cilj, da izolska marina v novo sezono vstopi z novimi lastniki,” je še pojasnil Starman. To pomeni, da bo izklicna cena najbrž za deset do dvajset odstotkov nižja. Pred meseci sta javni interes za nakup izrazila podjetje Grafist Anteja Guberca, ki že upravlja s koprsko marino, in skupina P&P družine Polič, ki se je zanimala tudi za nakup portoroške marine, a se na tokratno ponudbo nista odzvala. Poleg njih je interes pokazalo tudi nekaj drugih družb, ki bodo očitno prav tako počakale nižanje ponudbe.

Marino, ki ima 635 priveznih mest, so že doslej prodajali, a je prodaja dobila pospešek, ko se je izolsko turistično pristanišče znašlo v stečajni masi pordenonske družbe Altan Prefabbricati, ki se po novem imenuje Ema, in prek podjetja Universe Service obvladuje obe podjetji iz marine, Marinvest in Porting. Nov lastnik bo pridobil tudi veljavno gradbeno dovoljenje, ki omogoča širitev marine s pomolom B s 180 privezi.


Najbolj brano