Če se oziraš v preteklost, ne preživiš

Angela Lampe, Osebnost Primorske 2015 in mama danes 31-letnega Tadeja, otroka s posebnimi potrebami, je včeraj sproščeno zadihala. Otvoritev Centra slovenske Istre Ankaran na Debelem rtiču, prvega tovrstnega v Istri, kjer ljudje s posebnimi potrebami najdejo institucionalno varstvo in možnost izobraževanja,...

Angela Lampe je končno dočakala odprtje Centra slovenske Istre 
Ankaran na Debelem rtiču. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Angela Lampe je končno dočakala odprtje Centra slovenske Istre Ankaran na Debelem rtiču. Foto: Tomaž Primožič/FPA

ANKARAN > Odprtje Centra slovenske Istre Ankaran, ki se ga je zadnja leta prijelo ime Center Obala, našo sogovornico Angelo Lampe spomni na ...

Komentar novinarja

Alenka Penjak

Bil je tako lep sončen dan

Center slovenske Istre Ankaran, v katerem bo 39 ljudi s posebnimi potrebami našlo institucionalno varstvo in možnost izobraževanja, je zgodba, ki se je srečno končala včeraj s slovesnim odprtjem in je v pozabo odrinila spomin na 18 dolgih let, ko so posebni starši trkali na vrata različnih institucij in iskali razumevanje. Samo 4,3 milijona evrov je stala gradnja, a te milijone je država le stežka nabrala. Še ko jih je našla in se je zdelo, da bo gradnja stekla, so nerazumljivi birokratski postopki ...

Preberi več

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR 0,99 EUR

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom in A1. Po vnosu mobilne številke, boste na mobilni telefon prejeli SMS sporočilo, ki ga morate potrditi s ključno besedo "DA" (velike tiskane črke). Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

 
Za urejanje nastavitev zasebnosti ali brisanje nakupov kliknite tukaj!

* Akcijska cena 0,99 EUR velja do 31. 5. 2019.

* Dostop s SMS kodo je mogoč samo na spletni strani primorske.si. V mobilni aplikaciji Primorske novice prijava s kodo zaenkrat še ni mogoča. Ne vključuje PDF.

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

 
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 22% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano