Bolnišnica je najela dodatne prostore v izolski marini

Splošni bolnišnici Izola je letošnje leto že narisalo 1,8 milijona evrov minusa, epidemija covid-19 in prostorska stiska pa so jih spodbudili v iskanje novih prostorov. Našli so jih v objektu Amfora v Izoli in namenili administrativnim službam.

V objektu Amfora že dva tedna dela 21 uslužbencev bolnišnice, ki 
imajo zagotovljene tudi parkirne prostore v Arrigoniju, in čez nekaj 
dni jih bo še deset več.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
V objektu Amfora že dva tedna dela 21 uslužbencev bolnišnice, ki imajo zagotovljene tudi parkirne prostore v Arrigoniju, in čez nekaj dni jih bo še deset več.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

IZOLA > Poslovanje prvih treh mesecev je negativno in presežek odhodkov nad prihodki znaša 1,8 milijona evrov, je danes po seji sveta bolnišnice povedal Radivoj Nardin, direktor Splošne bolnišnice Izola.

K temu je prispevala razlika, ki je nastala na račun izvedenih in plačanih storitev. “Določeni stroški pri obravnavanju covidnih bolnikov so bistveno večji in upamo, da bo vlada to razumela in bo ponudila ceno, ki bi lahko omogočila vsaj kritje teh stroškov,” pravi Nardin.

Sicer pa se je svet zavoda bolnišnice seznanil tudi z razvojnimi cilji. Zaradi covida-19 in splošne prostorske stiske so namreč morali določene prostore nameniti covid bolnikom in drugi zdravstveni dejavnosti ter so podporne službe umaknili v Izolo.

Bolnišnica je namreč v objektu Amfora v izolski marini najela 360 kvadratnih metrov velike poslovne prostore, za kar bo mesečno plačevala 3200 evrov najemnine.

V njih že dva tedna dela 21 uslužbencev bolnišnice, ki imajo zagotovljene tudi parkirne prostore v Arrigoniju, in čez nekaj dni jih bo še deset več. In vendar Radivoj Nardin pravi, da bodo najeli še dodatne prostore, saj bodo le tako omogočili zaposlenim, da ohranjajo tako imenovano covid razdaljo. Se namerava v Amforo preseliti tudi sam direktor? “Direktor bi rad šel v Izolo in svojo pisarno rade volje odstopim bolnišnični dejavnosti,” dodaja direktor Nardin.

O razvojnih načrtih pa pravi, da so veliki, saj se želijo nadgrajevati. “V ponedeljek smo začeli z izgradnjo nove hemodialize, naložba bo zaključena čez šest mesecev. Potrebovali bomo še več dodatnih prostorov. Kje bomo gradili, še ne vemo, saj se moramo najprej uskladiti s svetom zavoda in državo kot lastnikom. To so tako veliki zneski, da nam bo država morala priti naproti,” poudarja direktor izolske bolnišnice in postreže s številkami. V zadnjih 15 letih se je število prebivalstva v regiji povečalo za 21.000 ljudi, število zaposlenih pa je s 600 skočilo na 900. “Naše delo je vse bolj oteženo,” sklene Nardin.


Najbolj brano