Boj do zadnjega evra za hišo na Puntarski ulici

Za manjšo stavbo na Puntarski ulici 10 v Kopru se je včeraj na koprski občinski dražbi vnel boj do zadnjega evra. V nakup te nepremičnine se je sprva podalo kar enajst interesentov, v igri, kdo da več, med Izetom Durmiševićem in Igorjem Morganom pa je zmagal slednji.

V nakup manjše stavbe na Puntarski ulici 10 v Kopru (oranžne 
barve) se je včeraj na koprski občinski dražbi sprva podalo kar 
enajst interesentov. Foto: Nataša Hlaj
V nakup manjše stavbe na Puntarski ulici 10 v Kopru (oranžne barve) se je včeraj na koprski občinski dražbi sprva podalo kar enajst interesentov. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Izklicna cena za 77 kvadratnih metrov veliko hišo v ulici za Vojkovim nabrežjem se je začela pri 90.951 evrih. Najbolj zagreti dražitelji so poskrbeli za hiter dvig začetnega zneska. Pri tem so se sprva izmenjevali štirje dražitelji, ki so zneske v tisočih evrov nizali kot po tekočem traku.

Kmalu zatem sta si žogico še nekaj časa vztrajno podajala koprski podjetnik in gostinec Izet Durmišević in sobodajalec Igor Morgan. Naposled je hiša za kar 186.000 evrov pristala v Morganovih rokah. Skupaj z davkom bo za stavbo torej odštel nekaj čez 200.000 evrov.

“Ja, se strinjam, da je morda preplačana,” odkrito pove zmagovalec, a obenem pravi, da si je res želel, da bi mu nakup uspel. “Tik ob stavbi že imamo družinski objekt s turističnimi apartmaji in sobami, zato smo razmišljali o širitvi ponudbe, morda ureditvi kolesarnice, ponudbi zajtrkov,” zamisli niza Morgan. Prepričan je, da je zdaj ugoden čas za takšne načrte, saj meni, da je Koper privlačen cilj, ki ga turisti vse pogosteje uvrščajo na svoje zemljevide ogledov.

V hiši na Puntarski ulici 10 je po naših informacijah še pred leti bival občinski podnajemnik, ki pa so ga odslovili, ker dalj časa ni plačeval najemnine. Na prvi pogled je objekt v dobrem stanju, potreben zgolj manjših sanacijskih posegov, zato ne čudi, da je požel toliko zanimanja med dražitelji.

Kar nekaj zanimanja je požela tudi zazidljiva parcela nad Hrvatini, ki meri 874 kvadratne metre in jo je občina ponujala po izklicni ceni 61.875 evrov. Finančno se je spopadla trojica - Jernej Podlipnik, Damjan Kozjak in podjetje Ventes iz Postojne. Zmago je s ponujenimi 86.000 evri naposled slavil podjetnik Damjan Kozjak, ki je sicer znan iz zgodbe s porušeno Vilo Virginio ob portoroški promenadi.

V koprski občini so sicer s prodajnega seznama črtali še nekaj zemljišč (v Bertokih, na Škofijah, v Pomjanu, Semedeli ...), ki so našla nove lastnike. Občinska blagajna je tako bogatejša za približno 650.000 evrov.


Komentar novinarja

Nataša Hlaj

Nepremičninski trg je še kako živ

Niti neznosna vročina, ki je včeraj jemala sapo, ni ohromila nepremičninskih skomin udeležencev koprske občinske dražbe. Pretesna dvorana, ki je bila prizorišče finančnega boja do zadnjega evra, je pokala po šivih. Na prodajnem seznamu so bile zanimive občinske parcele, ki jih je moč kupiti po dokaj sprejemljivi ceni, za razliko od tistih, ki jih ponujajo nepremičninske agencije in si pri tem zaračunajo še provizijo. Do takšne ugotovitve je, kot kaže, prišlo tudi enajst interesentov, ki so ...

Preberi več

Najbolj brano