Bogat Teden UP

V ponedeljek se bo začel Teden Univerze na Primorskem, ki bo postregel s kopico kulturnih in izobraževalnih dogodkov za širšo javnost.

 Foto: Katja Gleščič
Foto: Katja Gleščič

ISTRA > Pravzaprav se je letošnji Teden UP začel že v četrtek z mednarodnim mladinskim zborovskim festivalom Aegis carminis pod okriljem Akademskega pevskega zbora UP, v Galeriji Loža pa so odprli razstavo Spekula - Na prelomu upodobitev.

Od ponedeljka pa do 25. marca bo UP s članicami in sodelujočimi institucijami pripravila skupaj 44 dogodkov. V ponedeljek bo promocija novih doktorjev znanosti, v torek, 19. marca, bo FHŠ gostila predavanje dr. Dušana Pluta o konceptu večplastnega trajnostno sonaravnega razvoja v Sloveniji in svetu. Od sredinih dogodkov velja izpostaviti okroglo mizo z naslovom Kaj je znanje in učenje v svetu neskončnih sprememb. Na njej bodo sodelovali Sonja Rutar, rektor UP Dragan Marušič, Sonja Čotar Konrad, Tomaž Grušovnik, Ana Krajnc in Matija Jenko. V četrtek, 21. marca, bo z začetkom ob 18. uri v dvorani Sv. Frančiška potekala 16. slovesna akademija Univerze na Primorskem, ko bodo podelili najvišja priznanja pedagoškim, raziskovalnim in strokovnim zaposlenim ter študentom. Letošnja slavnostna govornica bo slovenska klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj. V petek, 22. marca, ob 10. uri pa bo novi častni doktor Univerze na Primorskem Andrej Medved imel inavguracijsko predavanje z naslovom Svet je tisti čas blagovólil sklepati drugače. Predavanju bo sledila predstavitev knjige Slovenska znanost: Akademska igra ali adut družbenega napredka? avtorjev Francija Demšarja in Jasne Kontler Salamon.


Najbolj brano