Blaž Brodnjak: “Covid-19 ustvarja največjo priložnost v 100 letih”

“Logistika, ki vključuje tudi dodelavo blaga na poti od Kopra do Lendave in Šentilja, je ključna strateška prioriteta te države. Covid-19 pa za našo regijo ustvarja dodatno zgodovinsko priložnost,” je danes v Kopru poudaril predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak.

Z leve: Georgi Bangiev (MOP), Aleš Mihelič (MZi), Dušan Zorko (2TDK), Dimitrij Zadel (Luka Koper) in Blaž 
Brodnjak (NLB) Foto: Matej Tomažin/2TDK
Z leve: Georgi Bangiev (MOP), Aleš Mihelič (MZi), Dušan Zorko (2TDK), Dimitrij Zadel (Luka Koper) in Blaž Brodnjak (NLB) Foto: Matej Tomažin/2TDK

KOPER > Najpomembnejša evropska gospodarstva iz srednjeevropskega industrijskega bazena se bodo namreč skušala zaščititi pred novimi pandemijami in s tem novimi prekinitvami globalnih dobavnih verig za surovine ali komponente, kar lahko izkoristimo v naši regiji z dodelavnimi posli, pričakuje Blaž Brodnjak. “Ko zgradimo infrastrukturo - železnice, ceste, energetiko in komunikacijske vode - bo posel prišel sam, ker se po izkušnji covida-19 zdaj repozicionirajo dobavne in nabavne verige. Trdim, da je to za nas največja priložnost v 100 letih,” je povedal.

Drugi tir pa je predpogoj, denarja za zagon infrastrukturnih projektov je v bankah dovolj, je še dodal.

Naložbe v druge regije, ker ni tira

Tudi za prihodnost primorske regije je drugi tir ključen, je poudaril Tadej Gosak, predsednik Primorske gospodarske zbornice in direktor dekanskega Titusa. Lahko ima velik vpliv na razvoj proizvodnih aktivnosti, ki jih ta regija do sedaj nima. “Marsikatero investicijo zdaj omejujemo ali gremo v druge regije tudi zaradi omejitev na železniški infrastrukturi,” je opozoril Gosak.

Projektno podjetje 2TDK je danes še na Primorskem predstavilo analizo vpliva gradnje tira na slovensko gospodarstvo. Ekonomista Igor Masten in Aleš Groznik sta izračunala, da bi slovensko gospodarstvo v 30 letih izgubilo po 145 milijonov evrov dodane vrednosti na leto, če drugi tir ne bo v uporabi do 2026, kot je predvidena časovnica. Sosednje države bodo namreč takrat že zgradile svoje proge in tovor se bo selil tja.

Dvotirnost do leta 2032 odločno predaleč

Težko ga pričakujejo tudi v lokalni skupnosti. A ne le enega novega tira, pač pa dvotirno progo. “Nikakor se ne moremo strinjati s časovnico, da bo polna dvotirnost proge zagotovljena šele leta 2032,” je poudaril koprski župan Aleš Bržan.

Za dvotirnost je namreč potreben nov prostorski načrt in ta bo predvidoma sprejet do leta 2023, je povedal Georgi Bangiev z direktorata za prostor na ministrstvu za okolje in prostor. Je pa v pripravi sprememba prostorske zakonodaje, tako da bi lahko pridobivanje gradbenega dovoljenja potekalo sočasno z umeščanjem v prostor. “Tako bi lahko ta postopek skrajšali za eno leto,” je ocenil.

Državni sekretar z ministrstva za infrastrukturo Aleš Mihelič pa je spomnil, da bosta v sedanjem projektu drugega tira narejeni že dve tretjini dvotirne proge.

In kje smo v tem trenutku v projektu drugi tir? 2TDK naj bi kmalu priznal sposobnost šestim ali sedmi gradbincem oziroma gradbenim konzorcijem in jih povabil k ponudbam, po kakšni ceni bi ga gradili. Podpis pogodbe z glavnim izvajalcem je načrtovan v prvem kvartalu prihodnjega leta.


Najbolj brano