Avtomatizirani sistem obveščanja o rezultatih testiranja trenutno ne deluje

Avtomatizirani sistem obveščanja o rezultatih testiranja Nacionalnega inštituta za javno zdravje trenutno ne deluje, okvaro sicer že odpravljajo, so dopoldne sporočili s koprske občine.

Prizor z včerajšnjega hitrega testiranja v Kopru. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Prizor z včerajšnjega hitrega testiranja v Kopru. Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Vsi tisti, ki so že opravili odvzem brisa s hitrimi antigenskimi testi in rezultat potrebujejo v čim krajšem možnem času, lahko pokličejo na 041 597 377 ali 031 056 746 oziroma pišejo na info@cormedico.si.

Z NIJZ so sporočili, da je sistem danes deloval neprekinjeno in nemoteno, v Kopru pa je šlo za težavo pri konkretnem izvajalcu. Kot so zapisali na NIJZ, je nacionalni sistem za obveščanje o rezultatih testiranja danes deloval neprekinjeno in nemoteno. Tako so denimo med 8. in 9. uro iz sistema posredovali 2835 sporočil SMS, med 9. in 10. uro 2770, med 10. in 11. uro pa 2945 sporočil SMS. V Kopru je po navedbah inštituta šlo za lokalno težavo pri konkretnem izvajalcu zdravstvene dejavnosti, ki vnaša rezultate testiranja. Težavo v sistemu so odpravili do 11. ure. STA

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi bo na vstopni covid točki ob zdravstvenem domu na Bonifiki danes potekalo vse do 17. ure. Predhodno naročanje ni potrebno. Prebivalci se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom oziroma pridejo peš, s seboj pa morajo imeti osebni dokument in upoštevati vse trenutno veljavne ukrepe (nositi obrazno masko in spoštovati varnostno razdaljo), so sporočili s koprske občine.


Najbolj brano